Η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρεάλ για τους προημιτελικούς του κυπέλλου Ισπανίας και οι οπαδοί της φρόντισαν να προκαλέσουν αναστάτωση στην ισπανική πρωτεύουσα με την απόφασή τους να κρεμάσουν από γέφυρα ένα ομοίωμα του Βινίσιους, ενός εκ των αστεριών της αντιπάλου δηλαδή, γράφοντας παράλληλα ότι «η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ».

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για σκηνές που βλέπουμε, για παράδειγμα, σε σειρές του Netfix για το Μεξικό ή την Κολομβία. Τελικά, όμως, γίνεται και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία και μάλιστα για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Με την Ατλέτικο να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στους «8» του κυπέλλου, οι οπαδοί της αποφάσισαν να προκαλέσουν και το έκαναν με το να κρεμάσουν ένα ομοίωμα του Βινίσιους σε μια γέφυρα κοντά στο προπονητικό κέντρο της «βασίλισσας», γράφοντας παράλληλα ότι η Μαδρίτη τη μισεί.

Μια κίνηση που δεν άρεσε σε κανέναν όμως, ούτε καν στη διοίκηση της Ατλέτικο, η οποία αποφάσισε να πάρει αποστάσεις από τους οπαδούς της ομάδας μέσω επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει πως «η καταδίκη μας για κάθε πράξη που προσβάλλει την αξιοπρέπεια προσώπων ή θεσμών είναι κατηγορηματική και ανεπιφύλακτη. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων είναι η μεγαλύτερη, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον σεβασμό. Κανένα άτομο, ανεξάρτητα από τις προθέσεις ή τα χρώματά του, δεν μπορεί να αμαυρώσει τη συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικών οπαδών.

Είναι ευθύνη όλων μας να το αποφύγουμε αυτό. Δεν γνωρίζουμε τον δράστη ή τους δράστες αυτής της κατάπτυστης πράξης, αλλά η ανωνυμία τους δεν αποφεύγει την ευθύνη τους. Ελπίζουμε ότι οι αρχές θα καταφέρουν να διευκρινίσουν τι συνέβη και ότι η δικαιοσύνη θα συμβάλει στην εξορία αυτού του είδους των συμπεριφορών».