Η είδηση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου σε ηλικία 89 ετών την περασμένη Κυριακή (22/1) προκάλεσε τη θλίψη στις τάξεις του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά όχι μόνο. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με ανακοίνωσή της υπογράμμισε τη σημασία της απώλειάς του και για τον σύλλογο, ενώ δημοσίευσε και το δελτίο που είχε ως αθλητής στίβου στο κλαμπ.

Σύμφωνα με αυτή ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν αθλητής στο άλμα εις ύψος, στο τριπλούν, αλλά και χαμηλών εμποδίων. Υπογραμμίζεται, δε, και η μεγάλη αγάπη που είχε για την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου.

«Ένα ιστορικό ντοκουμέντο έφθασε στα γραφεία της ΑΕΚ, μέσω του Νίκου Καραμπουρνιώτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμπουρνιώτης παρέδωσε στο αρχείο του σωματείου, το δελτίο του μεγάλου Ενωσίτη, ηθοποιού και τραγουδιστή, Νίκου Ξανθόπουλου.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, σε ηλικία 18 ετών, είχε γραφτεί στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε ως αθλητής ύψους, τριπλούν και χαμηλών εμποδίων. Παράλληλα, ήταν μέλος και της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος συνδέθηκε στενά με την ΑΕΚ, αποτελώντας μέλος της, αλλά υπήρξε και πιστός της φίλαθλος για μία ζωή.

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ…», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

Η κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου θα γίνει την Τρίτη (24/1). Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, θα τρισάγιο στις 13.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.