Με φόρα από τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ και επιβεβαιώνοντας ότι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Λεβαδειακού και έκανε βήμα παραμονής αφού έχει, πλέον, μια σχετικά καλή διαφορά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Οι Ηπειρώτες πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με τον Μορέιρα να παίρνει πρωτοβουλίες γίνονταν επικίνδυνοι, με καλύτερη ευκαιρία αυτή του 27ου λεπτού, όταν ο ίδιος παίκτης έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά έκανε άστοχο τελείωμα. Μικρό το κακό, πάντως, για τον ΠΑΣ όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και από το 45′ είχαν και το προβάδισμα, όταν ο Μπάλαν με πλάτη στην εστία κατάφερε να τελειώσει ιδανικά τη φάση, μετά τη σέντρα του Καραχάλιου, κάνοντας το 0-1.

Στο β’ μέρος ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για την ισοφάριση αλλά ο Τορό έχασε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, για να έρθει η τιμωρία στο 65′ με το 0-2 με προβολή του Εραμούσπε μετά την εκτέλεση φάουλ του Μορέιρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λίγα λεπτά μετά, στο 69′, ήρθε και το 0-3 από το ωραίο σουτ του Παμλίδη μετά τη σέντρα του Σόρια.

Όλα, επομένως, είχαν κριθεί, με τους Βοιωτούς να πετυχαίνουν απλά το γκολ της τιμής στο 88′ με μακρινό σουτ του Παναγιώτου (1-3).

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (71′ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος (72′ Λούα Λούα), Χάμοντ, Νίκας (46′ Τορό), Μουτίνιο, Βρακάς (72′ Παναγιώτου), Συμελίδης (79′ Μεχία), Δούμτσιος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (64′ Λιάσος), Τζίνο (89′ Νίνης), Μορέιρα, Παμλίδης, Μπάλαν (86′ Σταματελόπουλος).