Ο ΠΑΟΚ μετρούσε πέντε συνεχόμενα ντέρμπι κόντρα στον Άρη χωρίς να πετύχει γκολ και τελικά στο 6ο το έβαλε και ήταν και ωραίο, με το ανάποδο ψαλίδι του Ίνγκασον, παίρνοντας έτσι τη νίκη με 1-0 και πλησιάζοντας στο -3 από τη 2η ΑΕΚ, παραμένοντας ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην 3η.

Ήταν το πρώτο ντέρμπι του νέου έτους και οι ασπρόμαυροι έδειξαν να έχουν προετοιμαστεί καλύτερα για αυτό, αφού από το ξεκίνημα πήραν τον έλεγχο και ήταν πολύ πιο απειλητικοί. Στο 22′, άλλωστε, θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ μετά το πέναλτι που κέρδισαν, μέσω VAR, για χέρι μετά την κεφαλιά του Ολιβέιρα, αλλά ο Σβαμπ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε.

Η άστοχη εκτέλεση είχε ως συνέπεια η Τούμπα να ηρεμήσει και στο 29′ λίγο έλειψε να παγώσει αφού ο Μαντσίνι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ στην καλύτερη φάση των κίτρινων, για να ανέβει στη συνέχεια ξανά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία στο 32′ με την κεφαλιά του Κουλιεράκη μετά το γέμισμα του Ζιβκοβιτς και δοκάρι στο 34′ σε συρτό σουτ του Νάρεϊ, με την πίεση να μεγαλώνει.

Και αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45’+1′ πήραν το προβάδισμα που άξιζαν με βάση την απόδοσή τους, χάρη στο ανάποδο ψαλίδι του Ίνγκασον μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Ο Άρης, πλέον, ήταν υποχρεωμένος να ανεβάσει την απόδοσή του και όντως στο β’ μέρος ισορρόπησε από ένα σημείο κι έπειτα την κατάσταση, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι καλό επιθετικά. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε μια φάση στο 62′ με την άστοχη κεφαλιά του Ιτούρμπε μετά την εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι και από εκεί και πέρα τίποτα…

Οι επιθέσεις που γίνονταν δεν οδηγούσαν πουθενά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απείλησε στο 70′ με το σουτ του Αουγκούστο που απέκρουσε ο Κουέστα, κράτησε μάλλον εύκολα το 1-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη επί του Άρη μετά τον Μάιο του 2021.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (77′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82′ Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Ολιβέιρα (77′ Τόμας).

Άρης: Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Νταρίντα (79′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63′ Μανού Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι.