Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Λαμία για τη 14η αγωνιστική της Super League 1 και παρέμενε στο 0-0 μέχρι και το 67ο λεπτό, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Φαν Βέερτ πέτυχε το πρώτο του γκολ ως κιτρινόμαυρος και στο πρωτάθλημα, μετά το κύπελλο την περασμένη εβδομάδα, για να ακολουθήσει ακόμη ένα από τον Λιβάι Γκαρσία στη συνέχεια και… κερασάκι στην τούρτα το δεύτερο του Ολλανδού φορ στις καθυστερήσεις, με το 3-0 να αποτελεί το καλύτερο δώρο για τον Ματίας Αλμέιδα που γιορτάζει τα 49α γενέθλιά του.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για την Ένωση και τα πράγματα να απλοποιηθούν αρκετά για τη συνέχεια, αφού είχε μεγάλη ευκαιρία στο 2′ με τον Πινέδα, μετά το γύρισμα του Ρότα, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ. Ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει και λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 10′, στο σουτ του Μάνταλου, καθώς οι κιτρινόμαυροι είχαν και τη δεύτερη ευκαιρία τους.

Το ζητούμενο, όμως, για τους κιτρινόμαυρους δεν ήταν μόνο το να φτιάξουν φάσεις αλλά και να σκοράρουν, το οποίο δεν έκαναν. Έτσι, το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0, αφού οι επιθέσεις των παικτών του Ματίας Αλμέιδα δεν είχαν αποτέλεσμα. Είτε γιατί γίνονταν λάθη, είτε γιατί τα τελειώματα δεν ήταν και τα καλύτερα.

Όπως, για παράδειγμα, αυτό του Αραούχο στο 29′, όταν έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ εντός περιοχής μετά την πάσα του Μάνταλου, ή όπως η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στην αγκαλιά του Σαράνοφ μετά τη σέντρα του Χατζισαφί από αριστερά. Πραγματικά πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ που δεν την αξιοποίησε και στο 44′ ανησύχησε όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και έγιναν απειλητικοί με τον Τζανδάρη, το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ.

Όπως και να έχει, με τους οπαδούς της να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα, αφού δεν σταματούσαν να τραγουδάνε, η Ένωση μπήκε και στο β’ μέρος με στόχο να πιέσει για το γκολ, το οποίο όμως δεν ερχόταν. Έτσι, στο 62′ ο Αλμέιδα αποφάσισε να βγάλει τον Σιμάνσκι και να βάλει τον Φαν Βέερτ, ο οποίος δεν άργησε να τον δικαιώσει: Σέντρα του Μάνταλου στο 67′, κεφαλιά του Ολλανφούρ φορ και η μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν, πλέον, το προβάδισμα, η πίεση που ένιωθαν είχε φύγει και από εκεί και πέρα το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση και να αποφύγουν τα λάθη που θα έδιναν φάση στη Λαμία από το πουθενά. Λάθη που όντως αποφεύχθηκαν, με την ΑΕΚ να βάζει άλλα δύο γκολ στο τέλος, ζεσταίνοντας κι άλλο το κλίμα.

Αρχικά, στο 88′ ο Λιβάι πήρε την πάσα του Φαν Βέερτ στην αντεπίθεση και απέφυγε και τον Σαράνοφ για το 2-0, για να ακολουθήσει στο 94′ το 3-0 από νέα κεφαλιά του Ολλανδού φορ, αυτή τη φορά μετά τη σέντρα του Ρότα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι (62′ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Μάνταλος (88′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (90′ Χριστόπουλος), Αραούχο.

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (79′ Μπάμπης), Τσιλούλης, Σλίβκα (72′ Γιακουμάκης), Νούνιες, Μανούσος (72′ Ντε Βινσέντι).