Για την πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίλησε ο Ιταλός γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Σινάγκρα, που γεννήθηκε το 1986, λίγους μήνες μετά την τελευταία κατάκτηση του τροπαίου από την «αλμπισελέστε».

«Το ζω σαν “loco”, παρακολουθώ όλους τους αγώνες, βλέπω όλες τις ειδήσεις, θέλω να βάλω το τρίτο αστέρι στο στήθος μου γιατί αυτά τα παιδιά το αξίζουν πραγματικά. Δίνουν τα πάντα για τη φανέλα και ελπίζω να συμβεί», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το πώς θα αισθανόταν ο πατέρας του για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ντιέγκο Τζούνιορ δεν έχει καμία αμφιβολία. Αγαπούσε την εθνική του ομάδα και θα συνεχίσει να την απολαμβάνει από τον ουρανό. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πατέρας μου είναι περήφανος για τον τρόπο που υπερασπίζονται τη φανέλα και την θέληση που βγάζουν. Για μένα, ο μπαμπάς μου είναι περήφανος γι’ αυτούς, εκεί πάνω», δήλωσε.

Σχετικά με την… αιώνια σύγκριση ανέμεσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 με το σημερινό αλλά και του Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Λιονέλ Μέσι, τους δύο μεγαλύτερους εκπροσώπους του αργεντίνικου ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο, ο γιος του θρυλικού Ντιεγκίτο, απαντά:

«Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τον Μέσι, όπως απολαύσαμε τον γέρο μου. Λοιπόν, πρέπει να απολαύσουμε τον Μέσι με τον ίδιο τρόπο. Δεν μου αρέσει να τους συγκρίνω γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό. Δεν ωφελεί σε τίποτα. Αν κερδίσουμε την Κυριακή, οι ιστορίες μεταξύ τους θα είναι παρόμοιες, αλλά θέλω να απολαύσω τον Λιονέλ και μου αρέσει πολύ αυτή η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπου ο πατέρας μου και αυτός αγκαλιάζονται και είναι μαζί. Ελπίζω να συμβεί και, αν συμβεί, θα είμαι απίστευτα χαρούμενος για τον Λίο. Είμαι ο νούμερο ένα θαυμαστής του και πάντα τον αγαπώ».