Έντονο παρασκήνιο φαίνεται πως υπάρχει στην σχέση του Καρίμ Μπενζεμά με την Εθνική Γαλλίας.

Την Παρασκευή ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας τράβηξε την προσοχή λόγω μιας αινιγματικής του ανάρτησης, και σήμερα έριξε… λάδι στη φωτιά, αφού σύμφωνα με το ESPN αρνήθηκε την πρόταση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ταξιδέψει μαζί του στο Κατάρ για να παρακολουθήσει τον τελικό των «μπλέ» με την Αργεντινή. Ίδια πρόταση είχε γίνει και σε άλλους ποδοσφαιριστές που έχασαν τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού.

Ο Καρίμ Μπενζεμά εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την ομοσπονδία και τον Ντιντιέ Ντεσάν. Ο ίδιος έχει αποθεραπευτεί αλλά θεωρεί ότι ο Ντεσάν τον αποδέσμευσε απ’ την ομάδα (και δεν τον κάλεσε ποτέ πίσω) με χαρακτηριστική ευκολία. Για διαφορετικούς λόγους αρνήθηκαν την πρόσκληση και οι Μισέλ Πλατινί και Λοράν Μπλαν, δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την Εθνική Γαλλίας, ενώ και ο Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε να ταξιδέψει για αδιευκρίνιστους λόγους σύμφωνα με την Le Parisien.

Αντιθέτως, στο προεδρικό αεροσκάφος που θα ταξιδέψει από το Παρίσι το πρωί της Κυριακής θα επιβιβαστούν οι άλλοι Γάλλοι διεθνείς που έχασαν το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού, όπως οι Πολ ΠογκμπάΕνγκολό ΚαντέΠρεσνέλ Κιμπεμπέ και Κριστοφέρ Ενκουνκού.

Θυμίζουμε πως ο γνωστός ποδοσφαιρόφιλος Μακρόν είχε ταξιδέψει και στη Ρωσία το 2018 φέρνοντας μάλιστα γούρι στους Μπλε που κατέκτησαν τον τίτλο.