Από την περασμένη Τετάρτη (14/12) όταν και η Γαλλία νίκησε με το Μαρόκο στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή (18/12, 17:00) ο Καρίμ Μπενζεμά έχει εξελιχθεί σε… πρωταγωνιστή, παρόλο που δεν βρίσκεται με την αποστολή των «μπλε».

Αρχικά υπήρξαν σενάρια πως θα μπορούσε να αγωνιστεί στον τελικό αφού δεν αντικαταστάθηκε στην αποστολή και πλέον έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον έθεσε εκτός ομάδας. Έπειτα, εμφανίστηκαν εικασίες για το αν θα πήγαινε στο Κατάρ για να υποστηρίξει την εθνική Γαλλίας, της οποίας ήταν μέρος στα προκριματικά, αλλά και στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακολούθως, όμως, εμφανίστηκαν ρεπορτάζ στα ισπανικά ΜΜΕ για την κακή του σχέση με τον προπονητή Ντιντιέ Ντεσάν και την ενόχλησή του κατόχου της Χρυσής Μπάλας με την αντιμετώπιση που έτυχε καθώς αν τον περίμεναν θα μπορούσε να αγωνιστεί, ιδίως στα νοκ άουτ παιχνίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Relevo, ο Ντεσάν φέρεται να έδιωξε τον Μπενζεμά με άκομψο τρόπο. Βέβαια, η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διέρρευσε πως το ρεπορτάζ δεν είναι αληθές και παρέπεμψε στα όσα συνέβησαν αφότου ξεκαθαρίστηκε πως ο 34χρονος φορ δεν μπορούσε να συνεχίσει με το υπόλοιπο συγκρότημα.

Τώρα, με μια αινιγματική ανάρτησή του στο Instagram προκάλεσε ερωτηματικά για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Γαλλίας και τη σχέση του με τον Ντεσάν. Ο Μπενζεμά, λοιπόν, «ανέβασε» μια selfie με τη λεζάντα «δεν με ενδιαφέρει πια». Αυτομάτως, συνδέθηκε με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και την απουσία του από το «Lusail Iconic Stadium» παρόλο που η Ρεάλ Μαδρίτης του έδωσε την άδεια να κάνει το ταξίδι, αφού αν η Γαλλία υπερασπιστεί τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, ο Καρίμ Μπενζεμά δικαιούται να πάρει μετάλλιο. Άλλοι, πάλι, το συνέδεσαν με την εμφάνισή του και το μακρύ μούσι του.

Στο μεταξύ, πέραν αυτού του ζητήματος το άλλο που απασχολεί στη Γαλλία έχει να κάνει με την ίωση που ταλαιπωρεί σίγουρα τρεις παίκτες (Βαράν, Κομάν, Κονατέ), ενώ φέρεται να υπάρχουν κι άλλοι με συμπτώματα.