Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μια εύκολη νίκη της Βραζιλίας επί της Νότιας Κορέας στον αγώνα για τους «16» του Μουντιάλ 2022 και επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά αφού ήταν μπροστά με 4-0 στο 36ο λεπτό και επικράτησε τελικά με 4-1, παίρνοντας ξεκούραστα την πρόκριση για τους προημιτελικούς όπου την περιμένει η Κροατία.

Η Σελεσάο μπήκε στο ματς αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση και τελικά τα κατάφερε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο. Στο 7′ ο Βινίσιους με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0 στο 7′ και στο 10′ ο Γιουνγκ ανέτρεψε τον Ριτσάρλισον και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Νεϊμάρ να εκτελεί στο 13′ για το 2-0.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήταν αδύνατον, όσο χρόνο κι αν είχαν στη διάθεσή τους, να αντιδράσουν οι Ασιάτες και η επιβεβαίωση ήρθε από το γεγονός ότι στα επόμενα λεπτά δέχθηκαν άλλα δύο γκολ… Στο 29′ ο Ριτσάρλισον συνεργάστηκε πολύ ωραία με τους Μαρκίνιος – Τιάγκο Σίλβα και τελείωσε τη φάση για το 3-0, για να ακολουθήσει το 4-0 στο 36′ από το ωραίο πλασέ του Πακετά στην κίνηση μετά το σκάψιμο του Βινίσιους.

Έτσι, η Βραζιλία για δεύτερη φορά στην ιστορία της (το 1954 η πρώτη) έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα Μουντιάλ έχοντας βάλει 4 γκολ, αν και θα μπορούσε να έχει και περισσότερα αφού έχασε ευκαιρίες με Ριτσάρλισον και Πακετά.

Με τα πάντα, επομένως, να έχουν κριθεί, οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν κανένα λόγο να φορτσάρουν στο δεύτερο ημίχρονο και όντως έριξαν τις στροφές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Νότια Κορέα να απειλήσει. Ο Άλισον, όμως, έκανε μεγάλες αποκρούσεις σε τετ α τετ με τους Σον (47′) και Χουάνγκ (68′), κρατώντας το 4-0. Όχι για πολύ ακόμη όμως, αφού στο 76′ ο Σέουνγκ-Χο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα και πέτυχε το γκολ της τιμής (4-1), το οποίο το χάρηκαν πολύ οι Νοτιοκορεάτες στις εξέδρες.

Οι Βραζιλιάνοι, από την άλλη πλευρά, χάρηκαν για την εύκολη πρόκριση της ομάδας τους και περιμένουν, πλέον, τον προημιτελικό με την Κροατία.

Βραζιλία: Άλισον (81′ Γουέβερτον), Μιλιτάο (63′ Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72′ Μπρέμερ), Καζεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (80′ Ροντρίγκο), Βινίσιους (72′ Μαρτινέλι), Ρισάρλισον.

Νότια Κορέα: Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ (46′ Τσουλ Χονγκ), Ίνμπομ Χουάνγκ (65′ Σέουνγκ-Χο Πάικ), Γου Γιούγκ Γιάνγκ (46′ Τζουν-Χο Σον), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι (74′ Λι Κανγκ-Ιν), Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (80′ Ουί-Τζο Χουάνγκ).