Ο Γιόσουα Κίμιχ, σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό της εθνικής Γερμανίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συγκλόνισε την κοινή γνώμη της χώρας του με τις δηλώσεις του, όπου ανέφερε πως φοβάται για την ψυχική υγεία του, αφού νιώθει πως είναι εκείνος ο κοινός παρονομαστής των τελευταίων αποτυχιών της «μάνσαφτ» στα μεγάλα τουρνουά.

Ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας υποστήριξε πως αυτή «είναι η χειρότερη μέρα της καριέρας μου», μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του κόντρα στην Κόστα Ρίκα (νίκη με 4-2). Βουρκωμένος, ο 27χρονος άσος άρχισε να μιλάει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη μεικτή ζώνη: «Αποτύχαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, έπειτα στο EURO πέρυσι και τώρα εδώ… Φοβάμαι πως θα πέσω σε “κενό”. Σίγουρα όλο αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως όλες αυτές οι αποτυχίες συνδέονται με εμένα, που έγινα μέλος αυτής της ομάδας το 2016».

Δεν παραιτείται ο Φλικ – Προς «αντίο» ο Τόμας Μίλερ

Στο μεταξύ, ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Χάνζι Φλικ, διέψευσε πως έχει αποφασίσει να παραιτηθεί μετά την αποτυχία της ομάδας του. «Η συνεργασία με αυτή την ομάδα με παρακινεί. Αλλά μετά από αυτό το παιχνίδι, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα. Μου αρέσει να δουλεύω γι’ αυτή την ομάδα, έχουμε μια καλή ομάδα και καλούς παίκτες που έρχονται. Δεν θα εξαρτηθεί από εμένα το μέλλον, όμως. Η ομάδα μου κι εγώ κάναμε καλή δουλειά, προετοιμάσαμε καλά την εθνική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Φλικ διαβεβαίωσε επίσης ότι αυτός και η ομάδα «μπορούν να ανακάμψουν εύκολα», αλλά ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμα» για να μιλήσει για το EURO 2024, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στη Γερμανία. «Μετά από αυτό τον αποκλεισμό πρέπει να αξιολογήσουμε τι κάναμε εδώ και να πάμε προς άλλη κατεύθυνση», προέτρεψε, ζητώντας «να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση της νέας γενιάς» στη Γερμανία.

Τέλος, ο 34χρονος φορ Τόμας Μίλερ μετά το τέλος του ματς με την Κόστα Ρίκα άφησε να εννοηθεί πως φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για τελευταία φορά στην καριέρα του.