Η Αγγλία αποθεώθηκε από όλους για το 6-2 επί του Ιράν στον πρώτο της αγώνα στο Μουντιάλ 2022 αλλά στον δεύτερο με αντίπαλο τις ΗΠΑ ήταν κακή και έμεινε στο 0-0, με τους Αμερικανούς μάλιστα να είναι αυτοί με τις καλύτερες ευκαιρίες, πράγμα που σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά στον 2ο όμιλο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους «16».

Οι Άγγλοι μπήκαν στο ματς… με φόρα από το 6-2 επί του Ιράν και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να πετύχουν στο 9′ με τον Κέιν μετά το γύρισμα του Σάκα από δεξιά, αλλά ο Ζίμερμαν κράτησε τη θέση του και έβαλε την κόντρα.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0 και συνεχίστηκε με τα «λιοντάρια» να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Αμερικανούς να έχουν τις ευκαιρίες, όπως αυτή του 26ου λεπτού, όταν ο ΜακΚένι δεν κατάφερε να βρει στόχο από πολύ καλή θέση μετά την πάσα του Γουεά.

Λίγα λεπτά μετά, στο 32′, οι ΗΠΑ πλησίασαν ακόμη περισσότερο στο γκολ με το δυνατό σουτ του Πούλισικ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και με την Αγγλία να προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Και μάλλον δεν πρόλαβε να το καταλάβει πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητική πριν την ανάπαυλα.

Αν αυτό ήταν κακό για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, το γεγονός ότι η ομάδα του συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο β’ μέρος ήταν χειρότερο. Οι Άγγλοι είχαν τη μπάλα αλλά έδειχναν να μην ξέρουν τι να κάνουν με αυτή, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν οργανωμένη και ακολουθούσε την τακτική της. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται τίποτα που να πείθει ότι το ματς θα φύγει από το 0-0.

Και όντως δεν έφυγε, αφού η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, αν και στο 93′ οι Άγγλοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» τη νίκη με την κεφαλιά του Κέιν, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και τελικά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Μάουντ, Μπέλιγχαμ (68′ Χέντερσον), Σάκα (78′ Ράσφορντ), Κέιν, Στέρλινγκ (68′ Γκρίλις).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (78′ Μουρ), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, Άνταμς, ΜακΚένι (77′ Άαρονσον), Μούσα, Γουεά (83′ Ρέινα), Ράιτ (83′ Σάρτζεντ), Πούλισικ.