Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παραδοσιακά προκαλεί αρκετά μεταγραφικά σενάρια ακόμη κι όταν δεν προτίθεται να κάνει πολλές κινήσεις, οπότε μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι γίνεται τώρα που σκοπεύει να κινηθεί δυναμικά τον Ιανουάριο και να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του.

Η σεζόν ξεκίνησε στραβά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι προσπαθούν ακόμη να τη… στρώσουν. Μια καλή ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά σε αυτό, είναι η χειμερινή μεταγραφική περίοδο, στην οποία θα προσπαθήσουν να διορθώσουν όσο μπορούν την κατάσταση. Κάποιοι παίκτες που, για διάφορους λόγους, δεν υπολογίζονται θα πρέπει να αποχωρήσουν και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να αποκτηθούν για να δώσουν όντως ποιότητα στην ομάδα.

Ένας από αυτούς που θα αποκτηθούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού, θα είναι αριστερός μπακ, αλλά το ποιος θα είναι δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Τα τελευταία 24ωρα, πάντως, υπάρχουν φήμες για έναν παίκτη που απασχόλησε και στο παρελθόν τους ερυθρόλευκους. Πρόκειται για τον Φρέντρικ Αντρέ Μπιέρκαν, τον 24χρονο Νορβηγό αριστερό μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στη Φέγενορντ ως δανεικός από τη Χέρτα Βερολίνου, με την οποία δεσμεύεται ως το τέλος της σεζόν.

Από τον Ιανουάριο, επομένως, μπορεί να υπογράψει όπου θέλει για το προσεχές καλοκαίρι, ενώ το γεγονός ότι μένει ελεύθερος σημαίνει ότι και η Χέρτα δεν θα ζητήσει πολλά λεφτά για να τον παραχωρήσει αν κάποια ομάδα χτυπήσει την πόρτα της τον Ιανουάριο.

Γαλλικά σενάρια για Βαλμπουενά και Μπα

Ο Βαλμπουενά

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια και οι φήμες δεν αφορούν μόνο αυτούς που μπορεί να έρθουν αλλά και αυτούς που μπορεί να φύγουν. Και δεν είναι, τα σενάρια και οι φήμες, χαρακτηριστικό μόνο των Ελλήνων δημοσιογράφων αλλά όλων. Συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Γάλλων, οι οποίοι ασχολούνται με τους Πειραιώτες και συγκεκριμένα με τους Ματιέ Βαλμπουενά και Ουσεϊνού Μπα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρονται σε γαλλικά δημοσιεύματα, αυτοί οι δύο παίκτες βρίσκονται στη λίστα της Ναντ και δεν αποκλείεται, γράφουν, να κάνει κρούση τον Ιανουάριο. Οι Βαλμπουενά και Μπα, πάντως, πριν λίγο καιρό παρουσιάζονταν σαν υποψήφιοι μεταγραφική στόχοι της Νυρεμβέργης και δεν αποκλείεται σε λίγες μέρες να προκύψει κάποιο άλλο δημοσίευμα που θα τους… στέλνει και σε άλλη χώρα, μετά τις Γαλλία και Γερμανία.