Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την… επιδρομή των Ατλάντα Χοκς, «πάγωσαν» για δευτερόλεπτα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ηττήθηκαν με 106-121 μετρώντας το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα τος για τη φετινή σεζόν.

Η Ατλάντα φαίνεται πως είχε τη συνταγή «νίκη στο Fiserv Forum». Αυτή που κανείς άλλος στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν είχε καταφέρει να υλοποιήσει με επιτυχία. Οι Χοκς σε ένα παιχνίδι που κρατούσαν τα ηνία από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αποσυντόνισαν τους Μπακς και αποχωρούν από το Μιλγουόκι κρατώντας το πρώτο “W”! Τα «ελάφια» μετρούν πλέον 10 θετικά αποτελέσματα και 3 ήττες, εκ των οποίων οι 2 έχουν προέλθει από το σύνολο του ΜακΜίλαν, που έφτασε στο 9-5 τα ξημερώματα της Τρίτης (15/11).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο “ρίχτηκε” και πάλι στη μάχη, ωστόσο ο Μάικ Μπουντενχόλζερ είχε να διαχειριστεί τις γνωστές απουσίες των Κρις Μίντλετον και Πατ Κόνατον, την ώρα που ο Τζρου Χόλιντεϊ παρέμενε στα…πιτς για τρίτο συνεχόμενο ματς και η εξέλιξη του αγώνα με τα «γεράκια» άφηνε εκτός δράσης τους Γκρέισον Άλεν και Γουέσλι Μάθιουζ με τραυματισμό.

Η στατιστική στο τέλος της αναμέτρησης, είχε τον Greek Freak στους 27 πόντους με άσχημα ποσοστά (8/21 σουτ εντός παιδιάς), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο για 8 λάθη σε διάστημα 31 λεπτών που πάτησε στο παρκέ (αποχώρησε λίγο πριν το τέλος με 6 φάουλ). Ο Μαρζόν Μπότσαμπ ακολούθησε με 20 (8ριμπ., 1ασ.) και ο Πόρτις είχε 14 με 10 ριμπάουντ… Από την άλλη, ο Χάντερ με νέο ρεκόρ σημείωσε 24 πόντους, ο Τρέι Γιανγκ είχε 21 και ο Καπελά double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Χοκς παρατάχθηκαν στο παρκέ του Fiserv Forum με το… μαχαίρι στα δόντια. Το lay up του Καπελά έγραψε το 7-15 μετά από περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και παρά την μουδιασμένη αρχή, οι Μπακς είχαν τη δική τους στιγμή και με επιμέρους 13-2 πέρασαν μπροστά στο σκορ (20-17) με κάρφωμα του Νουόρα και τις προσπάθειες των Μπότσαμπ και Κάρτερ να δίνουν τον ρυθμό. Παρόλα αυτά, ο Τρέι Γιανγκ έκλεισε το δωδεκάλεπτο με το 24-29 υπέρ της ομάδας του.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, τα μειδίαμα όσων βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου παρακολουθώντας την προσπάθεια των γηπεδούχων να επιστρέψουν ξαφνικά… πάγωσε, σε μία φάση που ο Μπότσαμπ εκδήλωνε αιφνιδιασμό για τους Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γύρισε το πόδι του πέφτοντας στο παρκέ και δείχνοντας να πονάει.

Με βλέμμα ανακούφισης, όμως, άπαντες στο Μιλγουόκι είδαν τον Έλληνα σταρ να σηκώνεται και να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι. Οι συνεργασίες του με τον rookie της παρέας του ομόρφαιναν το ματς των «ελαφιών» και διατηρούσαν την ομάδα σε τροχιά ανάκαμψης (35-36). Γιανγκ και Χάντερ προβλημάτιζαν τους αντιπάλους τους, ενώ ο Καπελά διαμόρφωσε το 50-63 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή, η επιμονή του Γιάννη να βγάλουν οι Μπακς αντίδραση «απαντούσε» στα καλάθια των Χοκς που άνοιξαν την απόστασή τους στο +18 (58-76).

Συνεχόμενοι πόντοι από τον Μπόμπι Πόρτις που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα προσωπικά του φάουλ μείωσαν σε 77-89, όμως όσο περνούσε η ώρα ο έλεγχος του αγώνα έμοιαζε να μην μπορεί να… ξεφύγει από την “επίβλεψη” των φιλοξενούμενων. Το υπόλοιπο βρήκε το Μιλγουόκι να κυνηγά, ο Giannis αποβλήθηκε με 6 φάουλ περίπου ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη και η ιστορία “γράφτηκε” με την πρώτη εντός έδρας ήττα της σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr