Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στην αρχική τους πεντάδα έχοντας αφήσει πίσω του τις ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 121-106 από τους Ατλάντα Χοκς στο «Fiserv Forum». Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα των «ελαφιών» που πλέον έχουν ρεκόρ 10-3 στο NBA.

Τα «ελάφια» δεν άρχισαν καλά, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (27 π., 8/21 σουτ εντός πεδιάς, 0/3 τρίποντα, 11/18 βολές, οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο) «κουβαλούσε» την επίθεση της ομάδας του.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχε πέντε από τους επτά πόντους της καθώς οι Χοκς προηγήθηκαν με 15-7. Έπειτα, ανέβασε την απόδοσή του και το υπόλοιπο καστ, με τους Μπακς να μειώνουν σε 21-20 έπειτα από εννιά λεπτά αγώνα. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τα «γεράκια» να προηγούνται 29-24.

Ο «Greek Freak» που είχε μείνει στους πέντε πόντους, πήρε τα πάνω του στη δεύτερη περίοδο προσθέτοντας άλλους επτά στο ενεργητικό του, αλλά οι Μπακς συνέχιζαν να μην μπορούν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, επηρεασμένοι από την απουσία του βασικού πλέιμεϊκερ, Τζρου Χόλιντεϊ – τρία λεπτά πριν το ημίχρονο είχαν 2/11 τρίποντα και 14/34 σουτ εντός πεδιάς.

Ο Γιάννης… τρόμαξε τους Μπακς σε δύο περιπτώσεις, μια όταν έπεσε στο παρκέ και χτύπησε μένοντας μερικά δευτερόλεπτα εκεί και άλλη μια όταν του γύρισε ο αστράγαλος. Επέστρεψε και τις δύο φορές στο ματς, αλλά δεν έδωσε την έξτρα ώθηση που θα περίμεναν τα «ελάφια». Οι Χοκς έμοιαζαν ασταμάτητοι και πήγαν στην ανάπαυλα μπροστά με 63-50.

Με το μομέντουμ υπέρ τους οι Χοκς έφτασαν τη διαφορά στους 18 (74-56) έπειτα από τεσσεράμιση λεπτά παιχνιδιού στην 3η περίοδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε έξι πόντους, αλλά οι Μπακς έπαιζαν κυρίως με τον «ψηλό» τους Μπρουκ Λόπεζ που σημείωσε εννιά πόντους από τους 12 που είχε συνολικά στο ματς.

Ωστόσο, η εικόνα δεν άλλαξε με τους Χοκς να πηγαίνουν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 14 πόντων (94-80) καθώς ο γκαρντ Τρέι Γιάνγκ (21 π., εννιά ασίστ) κι ο φόργουορντ Ντε Άντρε Χάντερ (24 π., 10/10 βολές) έκαναν… πάρτι στο παρκέ με την συμπαράσταση του σέντερ Κλιντ Καπέλα (19 π., 9/11 σουτ, δέκα ριμπάουντ).

Με τους Μπακς να μην έχουν τον Χόλιντεϊ και στη διάρκεια του αγώνα να χάνουν άλλους δύο γκαρντ, τους Γκρέισον Άλεν και Γουέσλι Μάθιους, δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο για τους Χοκς.

Ο Γιάννης έμοιαζε να παλεύει μόνος του σκοράροντας άλλους εννιά πόντους και μοιράζοντας εντυπωσιακές ασίστ. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να «φορτωθεί» με 5ο φάουλ πέντε λεπτά πριν από την λήξη και να χάσει μέρος της επιθετικότητάς του. Λίγο μετά υπέπεσε και στο 6ο φάουλ και οι Μπακς παραδόθηκαν.