Στους προημιτελικούς του τουρνουά που διεξάγεται στο Παρίσι προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 2-0 σετ τον… γηπεδούχο Κορεντίν Μουτέ και περιμένει να δει αν ο αντίπαλός του, στον δρόμο για τους ημιτελικούς, θα είναι ο Ισπανός Πάμπλο Καρένο Μπούστα ή ο Αμερικανός Τόμι Πολ.

Ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Μουτέ στη μία και μοναδική φορά που είχαν αναμετρηθεί στο παρελθόν (2018) και έκανε το 2×2 τώρα, συνεχίζοντας την πορεία του στο Παρίσι. Ο Έλληνας τενίστας ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και στο 4-3 του πρώτου σετ έκανε το πρώτο break για το 5-3, κρατώντας αμέσως μετά το σερβίς του για το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο, όμως, έγινε πραγματική μάχη… Τόσο ο Έλληνας τενίστας όσο και ο Γάλλος κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν ισόπαλοι 6-6. Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο tie break όπου ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και με 7-3 πήρε και το δεύτερο σετ, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους «8» όπου θα αντιμετωπίσει, όπως προαναφέρθηκε, έναν εκ των Καρένο-Μπούστα ή Πολ την Παρασκευή (4/11).

Τα σετ: 6-3, 7-6