Η ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ έδινε στον Άρη την ευκαιρία να πάει στους 16 βαθμούς και στην 5η θέση μαζί με τον συμπολίτη του, αλλά για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να νικήσει τον ΟΦΗ που είχε τον Βάλντας Νταμπράουσκας για πρώτη φορά στον πάγκο του μετά την αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια και ο οποίος κατάφερε να φύγει με βαθμό από τη Θεσσαλονίκη με το τελικό 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τελική προσπάθεια στα… 10 δευτερόλεπτα με τον Πίρσμαν που σούταρε ψηλά άουτ, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πάρουν μέτρα μετά το 10λεπτο και να έχουν πολύ καλή ευκαιρία στο 14′ με την κεφαλιά του Γκερέρο που απέκρουσε ο Κουέστα.

Λίγα λεπτά μετά όμως, στο 20′, ήταν η σειρά των κίτρινων να αγγίξουν το γκολ με το σουτ του Ματέο Γκαρσία που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, για να ακολουθήσει στο 25′ η προσπάθεια του Μάνου Γκαρθία που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Άρης, με λίγα λόγια, ήταν καλύτερος και ο ΟΦΗ προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό στις αντεπιθέσεις, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς με τον Γκρέι που βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Χωρίς γκολ, επομένως, το πρώτο μέρος, αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου ήρθε και αυτό και ήταν για τους Κρητικούς, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 49′ με ωραίο πλασέ του Τοράλ εντός περιοχής (0-1). Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να απαντήσουν γρήγορα, κάνοντας το 1-1 στο 56′ με εκπληκτικό ψαλιδάκι του Γκρέι!

Οι κίτρινοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη και έψαχναν το δεύτερο γκολ αλλά ο Γκρέι στο 71′ είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ, για να ακολουθήσουν δύο ευκαιρίες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά, στο 82′, ο Οντουμπάτζο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά έπειτα από φάση διαρκείας, ενώ στη συνέχεια, στο 85′, το συρτό σουτ του Μαντσίνι κόντραρε και ο Μανδάς πρόλαβε να επέμβει και να παραχωρήσει κόρνερ.

Ο Άρης ήταν, πλέον, συνεχώς μπροστά κυνηγώντας το δεύτερο γκολ και πίστεψε ότι θα το πετύχει στο 86′, όταν ο Ιτούρμπε πέρασε την κάθετη και ο Γκρέι έκανε τακουνάκι με τον Μανού να αφήνει τη μπάλα να περάσει για τον Καμάτσο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα από κοντά…

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (85′ Ντιόπ), Ετέμπο, Μαντσίνι (85′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64′ Καμάτσο), Μάνου Γκαρθία, Γκρέι.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (77′ Ντουρμισάι), Ντιουσέ (64′ Στάικος), Τοράλ (77′ Θεοδοσουλάκης), Γκερέρο, Τζου.