Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Λαμία με στόχο να αρχίσει την αντεπίθεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως είπε στους παίκτες του ο Μίτσελ, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με το τελικό 2-0 που διαμορφώθηκε με δύο γκολ μέσα σε ένα 6λεπτο (22′ – 28′) από τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού. Αποχώρησε με τραυματισμό στα πρώτα λεπτά ο Μπα, με το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκαν οι οπαδοί.

Το παιχνίδι άρχισε με τους ερυθρόλευκους να έχουν στο 3′ τις προϋποθέσεις για κάτι καλό μετά το γύρισμα του Άβιλα, αλλά οι Μασούρας και Χάμες δεν βρήκαν τη μπάλα ενώ το σουτ του Ρέαμπτσιουκ από το ημικύκλιο ήταν άστοχο, για να συνεχιστεί με αναγκαστική αλλαγή: Έξω ο Μπα, ο οποίος χτύπησε σε μια μονομαχία με τον Γιακουμάκη, μέσα ο Παπασταθόπουλος στο 11′.

Από εκεί και πέρα, ο Μπιέλ είχε ένα σουτ στο 16′ που έβγαλε ο Σαράνοφ, με την ομάδα του Μίτσελ να προσπαθεί σιγά-σιγά να βρει ρυθμό. Και όσο το προσπαθούσε, βρήκε τελικά το γκολ για το προβάδισμα… Στο 22′ ο Χούανγκ έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Χάμες με κεφαλιά κρέμασε τον Σαράνοφ για το 1-0 με ωραίο τρόπο.

Ήταν ένα γκολ που ζέστανε και τον κόσμο, ο οποίος άρχισε τα συνθήματα για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, για να διακοπούν αυτά στο 28′ και να αρχίσουν ξανά οι πανηγυρισμοί, αφού ο Μπακαμπού κέρδισε τη μονομαχία με τον Αντζέτζο μετά τη μπαλιά του Άβιλα και πλάσαρε τον Σαράνοφ για το 2-0.

Μέσα σε έξι λεπτά, με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός έβαλε βάσεις νίκης χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, κλείνοντας το πρώτο μέρος με την ευκαιρία του Μπιέλ στο 43′, το σουτ του οποίου, εντός περιοχής, απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας τη Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι νωρίς στην επανάληψη και συγκεριμένα στο 52′ αλλά ο Ασκόφσκι αντί για προβολή από κοντά… πάτησε τη μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε, με τους Πειραιώτες να ξαναβγαίνουν στην επίθεση και να έχουν δοκάρι στο 56′ με σουτ του Χουάνγκ εκτός περιοχής.

Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, οι ερυθρόλευκοι ήλεγχαν την κατάσταση και στο 73′ απείλησαν ξανά με τον Χάμες, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σαράνοφ για να ακολουθήσει το άστοχο του Μαρσέλο στην επαναφορά, ενώ στο 82′ ήταν η σειρά του Μπιέλ να πάει για το 3-0 με δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έκανε ακόμη μία απόκρουση.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (60′ Μαρσέλο), Χουάνγκ, Σαμασέκου, Μασούρας (60′ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες (74′ Βρουσάι), Μπακαμπού (74′ Ελ Αραμπί).

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ (86′ Σαραμαντάς), Σλίβκα, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (69′ Ρόμανιτς), Ασκόφσκι (58′ Γκουστάβο), Γιακουμάκης (86′ Καραμάνος).