Σε έναν ημιτελικό που άρχισε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/10) και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας, αφού υπήρξε διακοπή λόγω βροχής, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-0 σετ την Μαρί Μπούζκοβα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, ο οποίος είναι ο 7ος της καριέρας της και στον οποίο θα έχει για αντίπαλο την Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Σάκκαρη βρέθηκε για τρίτη φορά αντιμέτωπη με την Μπούζκοβα, έχοντας νικήσει το 2019 στο Wimbledon και έχοντας αποχωρήσει λόγω τραυματισμού το 2021 από την αναμέτρησή τους στο Μόντρεαλ. Και… περιπετειώδης ήταν και αυτή η κόντρα τους στη Γουαδαλαχάρα, αφού η Ελληνίδα τενίστρια πήρε με 7-5 το πρώτο σετ τα ξημερώματα της Κυριακής (23/10) και εκείνη τη στιγμή… άνοιξαν οι ουρανοί.

Η βροχή που έπεφτε είχε ως συνέπεια να διακοπεί ο ημιτελικός και να συνεχιστεί τελικά το βράδυ της Κυριακής, με τη Σάκκαρη να θέλει ένα σετ για να προκριθεί στον τελικό και να το καταφέρνει τελικά.

Δείχνοντας ψυχραιμία και χαρακτήρα όταν έπρεπε, η Μαρία πήρε με 6-4 το δεύτερο σετ, έκανε το 2-0 και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί τα ξημερώματα (02:15) της Δευτέρας (24/10) και απέναντί της θα είναι η Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα σετ: 7-5, 6-4