Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στο μυαλό του αγώνα τον αγώνα με τον Άρη και μόνο, την Κυριακή (23/10), αφού ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την 9η νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές, οι οπαδοί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αϊτόρ και η διοίκηση καλείται να καταλήξει σε συμφωνία και με τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, για να αποφύγει νέα περίπτωση Γκατσίνοβιτς.

Ο τελευταίος είχε υπογράψει στους πράσινους, ως δανεικός, τον περασμένο Ιανουάριο, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα με την απόδοσή του και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ, η οποία συμφώνησε με τη Χόφενχαϊ, στην οποία ανήκε. Οι πράσινοι δεν ήθελαν να χάσουν τον παίκτη και μάλιστα από ανταγωνιστή αλλά τον έχασαν και ο στόχος τους, πλέον, είναι να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Και ο πιο ασφαλής τρόπος για να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, είναι η ΠΑΕ να δένει με νέα συμβόλαια τους παίκτες που θεωρεί απαραίτητους.

Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, δεν είναι μόνο ο Αϊτόρ για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμη περισσότερα από την έναρξη της σεζόν κι έπειτα. Σε αυτή την κατηγορία είναι και ο Σένκεφελντ, οι εμφανίσεις του οποίου δεν περνάνε απαρατήρητες. Και δεν εννοούμε ότι τις προσέχει μόνο ο Γιοβάνοβιτς και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και οι αντίπαλοι. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν και στη διοίκηση, οι άνθρωποι της οποίας ετοιμάζονται για τις κρίσιμες συζητήσεις με τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό.

Σημαντική αύξηση και Γιοβάνοβιτς τα δύο «κλειδιά»

Ο Σένκεφελντ άνοιξε το σκορ στο Παναθηναϊκός - Άρης

Αυτές, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν την περίοδο της διακοπής λόγω Μουντιάλ. Αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα δεν θα υπάρχει και οι διοικήσεις των ομάδων, όπως και οι παίκτες που δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ, θα έχουν την άνεση για να τα βάλουν όλα κάτω και να δουν πώς θα γίνει να φτάσουν σε συμφωνία. Μια συμφωνία που οι πράσινοι θέλουν οπωσδήποτε να υπάρξει με τον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος διανύει την 4η χρονιά του στην ομάδα και έχει πείσει τους πάντες για την αξία του.

Έτσι, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, στην πράσινη ΠΑΕ ετοιμάζονται να προσφέρουν μια γενναία αύξηση στον Σένκεφελντ. Μια αύξηση που θα του δείχνει ότι η ομάδα τον θεωρεί απαραίτητο, ότι όλοι επιθυμούν την παραμονή του. Και ένας από αυτούς τους «όλους» είναι και ο Γιοβάνοβιτς, η παρουσία του οποίου είναι κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά και τις υποθέσεις των συμβολαίων που λήγουν.

Όλοι στα αποδυτήρια των πράσινων στηρίζουν 100% τον Σέρβο προπονητή για τη δουλειά του, όλοι έχουν άριστες σχέσεις μαζί του και αυτό, όπως είναι λογικό, οι πράσινοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν για να πείσουν τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν να υπογράψουν νέα συμβόλαια. Η συνεχής βελτίωση της ομάδας, άλλωστε, έχει «ψήσει» όλους τους παίκτες των κυπελλούχων Ελλάδας, οι οποίοι το πιστώνουν αυτό στον προπονητή τους.