Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League άνοιξε την Τρίτη (11/10), με την Τσέλσι να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στους «16» με τη δεύτερη νίκη επί της Μίλαν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης απέφυγε στο 95′ την ήττα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-1) εκτός έδρας.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Σαν Σίρο γινόταν το μεγάλο παιχνίδι του ομίλου και τα πράγματα έγιναν από νωρίς εύκολα για την Τσέλσι, αφού στο 18′ κέρδισε πέναλτι και παράλληλα η Μίλαν έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τομόρι. Από τη στιγμή, επομένως, που ο Ζορζίνιο ευστόχησε για το 0-1, οι Λονδρέζοι διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και κλείδωσαν το τρίποντο με το 0-2 στο 34′ από το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ. Την ίδια ώρα, η Σάλτσμπουργκ προηγήθηκε στο Ζάγκρεμπ αλλά η Ντιναμό με γκολ του Λιούμπιτσιτς ισοφάρισε, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να διεκδικούν την πρόκριση.

Μίλαν – Τσέλσι 0-2
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σάλτσπουργκ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τσέλσι 7
Σάλτσμπουργκ 6
Μίλαν 4
Ντιναμό Ζ. 4

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Με γκολ του Ζούμπκοβ στο 46ο λεπτό η Σαχτάρ Ντόνετσκ πήρε το προβάδισμα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και το διατηρούσε μέχρι και το 95′, όταν ο Ρούντιγκερ βρήκε δίχτυα και χάρισε τον βαθμό (1-1) στους Ισπανούς. Βαθμός που φέρνει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση, ενώ η Σαχτάρ είναι στο -1 από τη 2η Λειψία, η οποία με γκολ των Βέρνερ (75′) και Φόρσμπεργκ (84′) πέρασε με 2-0 από την έδρα της Σέλτικ, η οποία συνεχίζει να απογοητεύει.

Σέλτικ – Λειψία 0-2
Σαχτάρ – Ρεάλ Μ. 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μ. 10
Λειψία 6
Σαχτάρ 5
Σέλτικ 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει μείνει, νωρίτερα, στο 0-0 με την Κοπεγχάγη στη Δανία, η Ντόρτμουντ που υποδέχθηκε τη Σεβίλλη, στην οποία είχε ρίξει 4άρα πριν μια εβδομάδα, είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -1 στη μάχη για την 1η θέση. Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όμως, αφού οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 18′ με τον Νιανζού και το μόνο που κατάφεραν οι Γερμανοί, οι οποίοι πάντως δεν ανησυχούν για την πρόκριση στους «16», ήταν να ισοφαρίσουν στο 35′ με τον Μπέλιγχαμ.

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 0-0
Ντόρτμουντ – Σεβίλλη 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Σίτι 10
Ντόρτμουντ 7
Σεβίλλη 2
Κοπεγχάγη 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ήττα της απογοητευτικής Γιουβέντους από τη Μακάμπι Χάιφα στο παιχνίδι που είχε γίνει πιο νωρίς, απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα, οι οποίες αναμετρήθηκαν μια εβδομάδα μετά την ισοπαλία στη Λισαβόνα. Και τελικά προέκυψε ισοπαλία και στο Παρίσι. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 40′ με πέναλτι του Μπαπέ, οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν στο 62′ με πέναλτι του Ζοάο Μάριο και το 1-1 έμεινε ως το τέλος, με τις δύο ομάδες να προχωράνε χέρι-χέρι προς τους «16» της διοργάνωσης.

Μακάμπι Χάιφα – Γιουβέντους 2-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν 8
Μπενφίκα 8
Γιουβέντους 3
Μακάμπι Χάιφα 3