Η Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στην έδρα της Ντόρτμουντ στο μεγάλο ντέρμπι της Bundesliga, το οποίο οι Γερμανοί έχουν ονομάσει Klassiker, αλλά στο 95ο λεπτό δέχθηκε την ισοφάριση και με το τελικό 2-2 οι δύο ομάδες παραμένουν στο -1 από τις πρωτοπόρους Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ, οι οποίες αγωνίζονται την Κυριακή (9/10).

Το θέαμα δεν ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αφού υπήρχαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα, αλλά αυτό μάλλον δεν ενοχλούσε τους Βαυαρούς, οι οποίοι ήταν μπροστά στο σκορ (0-1) από το 33′ χάρη στο μακρινό συρτό σουτ του Γκορέτσκα που κατέληξε στα δίχτυα.

Με τον ίδιο τρόπο, με σουτ εκτός περιοχής αλλά από τον Μανέ αυτή τη φορά, η Μπάγερν έκανε το 0-2 στο 53′ και όλοι πίστεψαν ότι θα πάρει και τη νίκη, αλλά η Ντόρτμουντ αντέδρασε. Οι Βεστφαλοί, αφού γλίτωσαν το τρίτο γκολ στην ευκαιρία του Μουσιάλα στο 64′, βγήκαν μπροστά και στο 74′ μείωσαν σε 1-2 με τον Μουκόκο μετά την ασίστ του Μοντέστ.

Το παιχνίδι ήταν και πάλι ανοιχτό και τελικά στο 95′, στην τελευταία φάση, ο Σλότερμπεκ έκανε ωραία σέντρα και ο Μοντέστ με κεφαλιά έγραψε το 2-2 χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του και στερώντας δύο από αυτή του Μονάχου.