Η βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη από την Καραμπάγκ με 3-0 δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μείνουν χωρίς νίκη για ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας απογοήτευσαν τους οπαδούς τους, με έντονες αποδοκιμασίες να ακούγονται μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και τον Μίτσελ να συγκεντρώνει πάνω του κριτική για τις αλλαγές αλλά και για τον… Μαρσέλο.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε πως μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από τον αγώνα, ενώ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα απέναντι στους Αζέρους.

Η διπλή αλλαγή, όμως, στο 60΄ με τον Μασούρα να περνάει στη θέση του Γκάρι Ροντρίγκες και τον Μαρσέλο να κάνει το ντεμπούτο του αντικαθιστώντας στη μεσαία γραμμή τον Μπουχαλάκη έφερε την… κατάρρευση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε ένα δοκάρι με τη σέντρα σουτ του Μασούρα, όμως οι Καραμπάγκ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη στην άμυνα των Πειραιωτών έφυγε με το «διπλό» από το Φάληρο.

Εκεί, που έχουν όλοι επικεντρωθεί είναι στην εμφάνιση του Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος άσος σε καμία περίπτωση δεν έδειξε την ποιότητά του, καθώς φάνηκε πως ήταν εντελώς ανέτοιμος για να αγωνιστεί ακόμη και για μισή ώρα στο ματς.

Ο Μίτσελ που είχε σηκώσει για ζέσταμα τον Μαρσέλο και στο ματς με τον Ατρόμητο (δεν τον χρησιμοποίησε), έλεγε πως ο Βραζιλιάνος είναι έτοιμος να παίξεις. Κάτι τέτοιο όμως αποδείχθηκε πως δεν ισχύει.

«Βαρύς» στα τρεξίματά του, λίγες προσπάθειες με την μπάλα και η εικόνα του μέσα στο γήπεδο έδειχνε πως είναι αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση από τους συμπαίκτες του. Λογικό, καθώς ο Μαρσέλο δεν έχει κάνει προετοιμασία, ήρθε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου στον Ολυμπιακό και δεδομένα χρειάζεται σταδιακή ένταξη στο ροτέισον της ομάδας, για να μην «καεί» η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού που έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη.

Η χρησιμοποίηση του Μαρσέλο ήταν ένα μεγάλο λάθος του Μίτσελ, καθώς ο Ισπανός εξέθεσε – έστω και άθελά του – τον Βραζιλιάνο και θα χρειαστεί στη συνέχεια πιο σωστή διαχείριση, καθώς ο πρώην αστέρας της Ρεάλ που σάρωσε τους τίτλους με τους Μαδριλένους έχει να προσφέρει πολλά στους «ερυθρόλευκους».

Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής (7/10), ο Μαρσέλο έκανε και σχετική ανάρτηση στο instagram για το ντεμπούτο του και παραδέχθηκε πως δεν ήταν όπως θα το ήθελε.

«Μετά από σχεδόν πέντε μήνες που είχα να αγωνιστώ δεν είναι εύκολη η επιστροφή, αλλά θα επιστρέψω. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν ήταν το επιθυμητό ντεμπούτο μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλύτερα από τώρα», ανέφερε ο Βραζιλιάνος άσος.

«Φάουλ» και με τον Σισέ

Ο Ισπανός προπονητής δεν ήταν και στην καλύτερή του βραδιά την Πέμπτη (6/10), βάσει της εμπειρίας του θα μπορούσε να είχε προστατέψει και τον Σισέ.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού χάρισε το δεύτερο γκολ στους Αζέρους, ενώ και η παρουσία του στον αγώνα δεν ήταν συνολικά καλή

Μετά το μεγάλο λάθος που έκανε ο Σενεγαλός στόπερ, ο Μίτσελ επέλεξε να τον κάνει αλλαγή στο 83ο λεπτό με το σκορ να είναι ήδη στο 0-2.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκίμασε έντονα τον Σισέ στην αλλαγή του, με τον ποδοσφαιριστή να αντιδρά και να ανοίγει διάλογο με την εξέδρα τη στιγμή που πήγαινε να καθίσει στον πάγκο.

Δεν θα αλλάζει ούτε η άποψη του κόσμου, ούτε θα άλλαζε η απόδοση του Ολυμπιακού αν δεν γινόταν αλλαγή ο Σισέ 8 λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, με τις αποδοκιμασίες και την ένταση που προκλήθηκε υπάρχει πλέον θέμα με τον Σενεγαλέζο στον Ολυμπιακό, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ο Μίτσελ δεν αποφάσιζε να τον βγάλει σε εκείνο το χρονικό σημείο εκτός αγώνα.

Μάλιστα, η σύζυγός του Σισέ – η οποία είναι έγκυος – έχασε τις αισθήσεις της στα αποδυτήρια και λιποθύμησε, λόγω της έντασης και του σοκ από την όλη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στον όμιλο του Europa League, η σεζόν στο πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει καλά με το -7 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό και πλέον άπαντες στο λιμάνι θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη του καλοκαιριού και να προσπαθήσουν να αλλάξουν το κλίμα.