Ο Άλαν Πάρντιου είχε κάνει ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη με τη νίκη επί του Ολυμπιακού πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά στην επανέναρξη ήρθε η ώρα για να γνωρίσει και την πρώτη του ήττα ως προπονητής των κίτρινων, με τον Βόλο να επικρατεί με 2-0 και να ανεβαίνει στους 11 βαθμούς, αφήνοντας τους ηττημένους στους 10.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 5′, με τον Εμπακατά να πατάει περιοχή, να δίνει στον Νταμπό και να ξαναπαίρνει τη μπάλα, αλλά ο Ντέλετιτς πρόλαβε να κάνει καίριο τάκλιν. Λίγα λεπτά μετά, στο 11′, ήρθε και η πρώτη ευκαιρία και ήταν κι αυτή για τους Θεσσαλονικείς και μάλιστα μεγάλη, με τον Ντιόπ να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ με πλασέ εντός περιοχής μετά τη σέντρα του Ιτούρμπε και την κακή απομάκρυνση της άμυνας.

Δύο λεπτά μετά πάντως, στο 13′, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πλησιάσουν στο γκολ, στην πρώτη τους καλή επιθετική προσπάθεια, με τη σέντρα του Ντέλετιτς και την κεγφαλιά του Οζέγκοβιτς που έστειλε τη μπάλα ακριβώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε καλό ρυθμό, καλές φάσεις και δεν άργησε να έρθει και το γκολ.

Στο 26′ ο Οζέγκοβιτς έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια μπαίνοντας στην περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Κουέστα, με τον Ντέλετιτς όμως να ακολουθεί τη φάση και με κεφαλιά στην επαναφορά να κάνει το 1-0 για τον Βόλο.

Και μέχρι να προλάβει ο Άρης να ανασυνταχθεί, ήρθε και το 2-0! Στο 29′, μετά το μεγάλο λάθος του Μαζικού, ο Οζέγκοβιτς ανατράπηκε από τον Ντιόπ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μπαριέντος ευστόχησε στο 30′ βάζοντας βάσεις νίκης για τους Θεσσαλούς.

Ο Άλαν Πάρντιου έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του β’ μέρους αφού προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε από την ομάδα του, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Μεθκίδα στο 47′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Οζέγκοβιτς στην αρχή της φάσης.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 2-0 και στο 55′ τα δεδομένα άλλαξαν, αφού οι Θεσσαλοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Άλχο που ανέτρεψε τον Ιτούρμπε ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Κλέιμαν. Έχοντας, πλέον, αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Θεσσαλονικείς ήταν υποχρεωμένοι να τα παίξουν όλα για όλα προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά δυσκολεύονταν να κάνουν ευκαιρίες.

Ο Άρης, για την ακρίβεια, απείλησε στο 67′ με… κόρνερ του Μαντσίνι που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την επέμβαση του Κλέιμαν, με τον Βόλο να αμύνεται σωστά και να παίρνει μια σπουδαία νίκη.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ουές, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Μεθκίδα (64′ Ματίγια), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (85′ Κούτσιας).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (46′ Ενκουλού), Μαζικού, Ντιόπ (46′ Ματέο Γκαρσία), Νταμπό (68′ Γκρέι), Μαντσίνι, Γκαρθία, Ιτούρμπε (79′ Καμάτσο), Πάλμα (74′ Ζερβίνιο).