Ο ΟΦΗ προερχόταν από την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και ήθελε να τις ζευγαρώσει αλλά τελικά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που τα κατάφερε, αφού με τον Καρέλη να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και τον Κολοβό να γίνεται «χρυσή αλλαγή» επικράτησε με 2-1 των Κρητικών, οι οποίοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με απίθανο βολέ του Μπαλογιάννη.

Το παιχνίδι άρχισε με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα, να έχουν το πρώτο σουτ στο 4′ με τον Ντουάρτε, να έχουν την πρώτη, διπλή μάλιστα, ευκαιρία στο 10′ με Ντουάρτε και Καρέλη, στους οποίους είπε «όχι» ο Στέφενς, για να έρθει τελικά το γκολ λίγα λεπτά και αργότερα και συγκεκριμένα στο 14′, με το σουτ του Ντίας και τον Καρέλη να βρίσκει τη μπάλα και να στη στέλνει στα δίχτυα για το 0-1. Γκολ που εξετάστηκε στο VAR για ενδεχόμενο χέρι του επιθετικού της ομάδας του Αγρινίου αλλά τελικά όλα ήταν σωστά.

Ο Παναιτωλικός, επομένως, πήρε και το προβάδισμα και ο ΟΦΗ προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να ψάξει την ισοφάριση, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 35′ με τον Ντίκο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και κατέβασε τη μπάλα, αλλά ο Ανέστης αντέδρασε σωστά και παραχώρησε κόρνερ.

Όπως και να έχει, ήταν η πρώτη καλή φάση για τους Κρητικούς και μάλλον τούς βοήθησε ψυχολογικά, αφού συνέχισαν να προσπαθούν για την ισοφάριση πριν το ημίχρονο και τα κατάφεραν τελικά στο 42′ με το ασύλληπτο βολέ του Μπαλογιάννη μετά την εκτέλεση κόρνερ και την απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα (1-1).

Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν και μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο την ανατροπή, αλλά στο 61′ ο Ντίκο έκανε άσχημο τελείωμα μετά το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Ανέστης μπλόκαρε το σουτ του Μπαλογιάννη επίσης εντός περιοχής.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της ομάδας του Αγρινίου να πλησιάσει στο γκολ αλλά ο Καρέληε αστόχησε και ενώ η μπάλα τού είχε στρωθεί για να εκτελέσει, για να έρθει τελικά το 1-2 στο 76′, όταν ο Κολοβός, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, με πολύ ωραίο μακρινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Παναιτωλικό, αφού ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να απαντήσει στα λεπτά που απέμεναν.

ΟΦΗ: Στέφενς, Πασαλίδης (57′ Γιοχού), Μαρινάκης (68′ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Θοράρινσον (78′ Αποστολάκης), Στάικος, Ντιουσέ, Μπουζούκης (78′ Θεοδοσουλάκης), Ντίκο.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λάρσον, Κορνέλιους, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Ντίας (81′ Φλόρες), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (68′ Νταγκό), Σενγκέλια (68′ Κολοβός), Καρέλης (78′ Πέδρο).