Η εθνική Ελλάδας μπάσκετ μετράει αντίστροφα για την αναμέτρηση με την Τσεχία στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Eurobasket που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή (11/9, 21:45).

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη φυσική κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και πώς θα νιώσει ο Έλληνας σούπερ σταρ μετά τον τραυματισμό του στη δεξιά ποδοκνημική στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων κόντρα στην Εσθονία την Πέμπτη (8/9).

Με την εθνική να έχει προσγειωθεί στη γερμανική πρωτεύουσα, η προετοιμασία της συνεχίζεται με τον βοηθό του Δημήτρη Ιτούδη, Σωτήρη Μανωλόπουλο, να εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα με βάρη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή, ενώ αναμένεται η κανονική συμμετοχή του στη σημερινή προγραμματισμένη προπόνηση της «γαλανόλευκης».

«Είχε μία δικιά του προπόνηση στο ξενοδοχείο, στην αίθουσα με τα βάρη και αύριο θα είναι κανονικά. Δεν υπάρχει κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Πέραν, όμως, της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της κατάστασης που θα βρίσκεται σήμερα και αύριο, το τεχνικό τιμ «ποντάρει» πολλά και στην ψυχολογία της ομάδας. Γι’ αυτό και εκτιμήθηκε πολύ θετικά από τους προπονητές της εθνικής Ελλάδας το γεγονός ότι αρκετοί από τους διεθνείς ζήτησαν να πάνε για ξεμούδιασμα στο γήπεδο, παρότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη προπόνηση.

Η Ελλάδα θέλει να παλέψει για μια διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που της λείπει από το χάλκινο μετάλλιο του 2009, ενώ θέλει να βάλει τέλος και στις απογοητεύσεις κόντρα στην Τσεχία καθώς οι Τσέχοι δεν της επέτρεψαν να χαρεί ούτε στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ούτε και να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.