Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μ’ ένα μάλλον καθησυχαστικό μήνυμα του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε το σύνθημα για το τί θα ακολουθήσει για την εθνική Ελλάδας μπάσκετ στο Eurobasket. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αναμετρηθεί με την Τσεχία στους «16» την Κυριακή (11/9, 21:45).

O «Greek Freak» τραυματίστηκε στην αρχή της 3ης περιόδου του αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Εσθονία (90-69) και δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια. Η εικόνα του να κουτσαίνει μετά το τέλος του ματς προκάλεσε έντονη ανησυχία.

Ωστόσο, ακολούθησε ενημέρωση από την ομοσπονδία με την ανακοίνωσή της να αναφέρει ότι ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική και θα παρακολουθείται από το ιατρικό τιμ ενόψει του νοκ άουτ αγώνα κόντρα στους Τσέχους.

Μετά την λήξη του ματς με την Εσθονία, πάντως, και τα λόγια του κόουτς Ιτούδη ήταν αισιόδοξα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το μήνυμα που «ανέβασε» ο ίδιος, όμως, ανεβάζει κι άλλο τον πήχη των προσδοκιών πως θα μπορέσει να δώσει το παρών στην κρίσιμη αναμέτρηση. «Σε ευχαριστώ Μιλάνο! Επόμενη στάση, Βερολίνο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram και στο Twitter o «Greek Freak» και το συνόδευσε με φωτογραφία από ένα από τα πολλά εντυπωσιακά του καρφώματα.

Να σημειώσουμε ότι η Τσεχία των Τόμας Σατοράνσκι και Γιάν Βέσελι τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε… κακό δαίμονα της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Απέναντί της ήρθε ο αποκλεισμός στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ οι Τσέχοι δεν επέτρεψαν στη «γαλανόλευκη» να πάει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.