Η Ελλάδα πήγε στο Eurobasket με στόχο ένα μετάλλιο και στον όμιλό της έδειξε έτοιμη για όλα, αφού έκανε 5 νίκες σε 5 παιχνίδια επικρατώντας και της Εσθονίας με 90-69, έχοντας πλέον μπροστά της τα νοκ άουτ παιχνίδια, εκεί όπου πρώτος αντίπαλος θα είναι η Τσεχία και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αγωνιστεί κανονικά αφού ο τραυματισμός του κόντρα στους Εσθονούς δεν είναι τίποτα τελικά.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε αυτό που έπρεπε στον όμιλο και από εδώ και πέρα θα πρέπει να το κάνει και στα νοκ άουτ. Το Eurobasket αρχίζει να… σοβαρεύει πλέον αφού όλα θα κρίνονται σε ένα παιχνίδι και τα λάθη απαγορεύονται, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να το γνωρίζει πολύ καλά.

Η Ελλάδα, λοιπόν, η οποία δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο κόντρα στην Εσθονία, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (11/9) την Τσεχία με στόχο τη νίκη που θα τη στείλει στους «8», ενώ μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο (10/9), θα διεξαχθούν οι εξής αναμετρήσεις: Τουρκία – Γαλλία, Σλοβενία – Βέλγιο, Γερμανία – Μαυροβούνιο και Ισπανία – Λιθουανία.

Απομένει, φυσικά, να προκύψουν άλλα τρία ζευγάρια, κάτι που θα γίνει όταν ολοκληρωθούν όλοι οι αγώνες της φάσης των ομίλων.

ΕΟΚ: «Ελαφρύ διάστρεμμα ο Αντετοκούνμπο»

Σε ό,τι αφορά τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στην Εσθονία, όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι κάτι ανησυχητικό και η επιβεβαίωση ήρθε και μέσω της επίσημης ενημέρωσης της Ομοσπονδίας, η οποία αναφέρει τα εξής: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής και παρακολουθείται από το ιατρικό επιτελείο για να υπάρχει διαρκής εκτίμηση της κατάστασης του».