Άπαντες στον Ολυμπιακό, από τη διοίκηση και τον προπονητή μέχρι τους παίκτες και τους οπαδούς, είναι στον… 7ο ουρανό μετά τη μεταγραφή του Μαρσέλο, μια μεταγραφή που έκανε και κάνει τον γύρο του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα ανοιχτά μέτωπα στα μεταγραφικά, όχι μόνο σε ό,τι αφορά πιθανή νέα άφιξη αλλά και σε μια σχεδόν βέβαιη αποχώρηση, όπως αυτή του Αχμέντ Χασάν.

Το κλίμα είναι τέτοιο στις τάξεις των οπαδών των Πειραιωτών αυτή τη στιγμή, που αν η διοίκηση ανακοινώσει ότι δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή δεν θα στενοχωρηθεί κανείς. Αν και η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ενισχυθούν κι άλλο και συγκεκριμένα στο χώρο του κέντρου, οπότε επιμένουν στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο οποίος είναι δανεικός στη Μίλαν από την Τσέλσι. Μια μεταγραφή που θα μπορούσε να είχε ήδη γίνει, αφού υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα πριν την κατάθεση της λίστας για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, στο λιμάνι δεν πτοούνται και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, με την αισιοδοξία να είναι δεδομένη. Δεδομένη, όμως, είναι και η βεβαιότητα που υπάρχει γύρω από τον Ολυμπιακό, για αποχωρήσεις παικτών μέχρι τις 15 του μήνα. Και ειδικά για αποχώρηση του Χασάν, ο οποίος έχει καταλάβει εδώ και λίγο καιρό ότι δεν υπολογίζεται από τον Κάρλος Κορμπεράν και ότι θα πρέπει να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Αχμέντ Χασάν

Ενδιαφέρον από Κατάρ, αναμονή για πρόταση

Σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί την προηγούμενη εβδομάδα, για τον Χασάν υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της Τουρκίας αλλά και του αραβικού κόσμου. Για τη γειτονική χώρα, είναι η αλήθεια, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη από τότε. Ούτε προέκυψε κάποια πρόταση. Για τους Άραβες όμως και συγκεκριμένα για το Κατάρ υπάρχουν φήμες ότι ετοιμάζονται. Ότι η πρόταση που θα γίνει στον Ολυμπιακό, δηλαδή, θα είναι από μια ομάδα της συγκεκριμένης χώρας. Άρα από ομάδα που θα έχει πολλά λεφτά στη διάθεσή της.

Αυτό, φυσικά, είναι καλό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι περιμένουν επίσημη κρούση, με στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Ο παίκτης, από την πλευρά του, επίσης περιμένει, ελπίζοντας να προκύψει κάτι καλό, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά, έστω. Η επιθυμία του Αιγύπτιου φορ, βέβαια, ήταν και είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και τους ερυθρόλευκους αλλά έχει αντιληφθεί ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για αυτόν πλέον σε ό,τι αφορά τον χρόνο συμμετοχής, οπότε περιμένει κι αυτός μια επίσημη πρόταση.