Ο Ολυμπιακός φρόντισε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να κάνει αλλαγές στο ρόστερ του, παραχωρώντας ποδοσφαιριστές που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν είχαν μέλλον στην ομάδα και σε αυτή τη λίστα αναμένεται να προστεθεί σύντομα ακόμη ένας, αφού έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται και υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες άλλων χωρών για την απόκτησή του.

Το πρόσημο στη μεταγραφική καμπάνια μιας ομάδας, μιας οποιασδήποτε ομάδας, συνήθως μπαίνει με βάση τους παίκτες που αποκτήθηκαν. Με βάση το κατά πόσο αυτοί ενθουσίασαν τους οπαδούς ή τα ΜΜΕ. Το ίδιο σημαντικό όμως, μερικές φορές ακόμη περισσότερο μάλιστα, είναι και το ποιοι παίκτες φεύγουν. Το αν γίνεται σωστό ξεσκαρτάρισμα. Το αν η ομάδα απαλάσσεται, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, από παίκτες που δεν υπολογίζονται, που δεν μπορούν να δώσουν πλέον κάτι άλλο.

Οι Πειραιώτες είχαν τέτοιους παίκτες και φρόντισαν να τους «ξεφορτωθούν» μέσα στο καλοκαίρι. Παίκτες, για παράδειγμα, όπως ο Μαμαντού Κανέ ή ο Τικίνιο ή ο Ρόνι Λόπεζ ή ο Χένρι Ονιεκούρου ή ο Ρούμπεν Σεμέδο κλπ. Μια λίστα στην οποία σύντομα αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένα όνομα, αφού βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου έχοντας αντιληφθεί και ο ίδιος ότι δεν έχει, πλέον, μέλλον στο λιμάνι.

Ο Αχμέντ Χασάν με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ενδιαφέρον από Τουρκία και αραβικό κόσμο

Ο λόγος για τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος υπέγραψε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό το 2018 ενώ από το 2020 ανήκει κανονικά στους ερυθρόλευκους. Για πόσο ακόμη όμως; Αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζουν οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων, όχι για πολύ ακόμη. Ο 29χρονος Αιγύπτιος φορ δεν υπολογίζεται από τον κάρλος Κορμπεράν και στον Ολυμπιακό περιμένουν να έρθει μια ικανοποιητική πρόταση για να πουν το «ναι».

Μια πρόταση που μπορεί να έρθει από την Τουρκία ή από αραβικές ομάδες. Σε αυτές τις χώρες, σύμφωνα με τους μάνατζερ του παίκτη, υπάρχει ενδιαφέρον και οι Πειραιώτες δεν μπορούν παρά να περιμένουν για την κατάθεση κάποιας επίσημης πρότασης. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, με δεδομένο ότι ο παίκτης έχει καταλάβει πώς έχουν τα πράγματα, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρηση του Χασάν από τον Ολυμπιακό.