Η καλή περσινή σεζόν του Παναθηναϊκού, με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και την εμφανή βελτίωση της ομάδας, ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τη διοίκηση προς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς, αφού το φετινό μπάτζετ θα ξεπεράσει τελικά τα 20 εκατ. ευρώ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει ό,τι χρειάζεται για την ενίσχυση της ομάδας.

«Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», είναι το σύνθημα που φωνάζουν σε κάθε αγώνα οι οπαδοί του και το ίδιο, φυσικά, θέλουν και οι διοικούντες την ΠΑΕ. Και από τη στιγμή που πιστεύουν ότι με τον Γιοβάνοβιτς η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που προμηνύεται αμφίρροπο, κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν την ομάδα με τους κατάλληλους παίκτες και αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται και στους αριθμούς.

Τι λένε αυτοί; Ότι το φετινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού θα είναι μέσα στα τρία πιο υψηλά από την ημέρα που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Αλαφούζος, αφού θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, υπολογίζοντας τα λεφτά που δόθηκαν στις ομάδες για να αποκτηθούν οι παίκτες, τα συμβόλαια που υπέγραψαν αυτοί οι παίκτες, τις προμήθειες στους μάνατζερ και τα συμβόλαια που ήδη υπήρχαν, σε παίκτες και προπονητικό τιμ, το ποσό φτάνει στα 19,2 εκατ. ευρώ. Και με δεδομένο ότι θα γίνει τουλάχιστον μία μεταγραφή ακόμη, επομένως, θα ανέβει πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ.

Ivan Jovanovic

Ένας… Μπερνάρ για το κέντρο

Και το γεγονός ότι θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ είναι βέβαιο επειδή ο Παναθηναϊκός δεν πάει για φθηνή λύση στο χώρο του κέντρου. Αντιθέτως, αυτό που διαρρέει από τους πράσινους είναι ότι ο χαφ που θα έρθει θα είναι μια μεταγραφή επιπέδου Μπερνάρ. Τόσο από πλευράς αξίας του παίκτη, όσο και από πλευράς κόστους. Με λίγα λόγια, έχει παρθεί η απόφαση για ακόμη μία «υπέρβαση», αφού η πίστη ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει πραγματικά το πρωτάθλημα είναι μεγαλύτερη από ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Όλα δείχνουν, επομένως, ότι θα γίνει πραγματικότητα και αυτή η μεταγραφική επιθυμία του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θέλει έναν γρήγορο χαφ, ο οποίος θα είναι καλός στο να κρατάει μπάλα και θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και με την προσωπικότητά του, με τις παραστάσεις που θα έχει. Από εκεί και πέρα, αν όντως έρθει τέτοιος παίκτης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θα τα… βάψει και μαύρα αν δεν αποκτηθεί φορ, αφού για την επίθεση υπάρχουν λύσεις.