Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Μαντί Καμαρά μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις και στην Ιταλία τις θεωρούν δεδομένες, αφού κάνουν πλέον για συμφωνία με τον Ολυμπιακό και αναφέροντας και τις λεπτομέρειες αυτής, οικονομικές και μη, καθώς ο παίκτης δεν αποκλείεται να ταξιδέψει στη Ρώμη ακόμη και τη Δευτέρα (29/8).

Η ιταλική ομάδα ψάχνει για χαφ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζίνι Βαϊνάλντουμ και τελικά τον βρίσκει στο πρόσωπο του Καμαρά, με τον οποίο υπάρχει ήδη συμφωνία. Πλέον, όμως, υπάρχει συμφωνία και με τον Ολυμπιακό, όπως ανέφερε το Sky Italia, το οποίο μετέφερε και τους όρους του deal.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λένε οι Ιταλοί, η Ρόμα θα δώσει 2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Καμαρά και θα προβλέπεται και οψιόν αγοράς του για άλλα 8 εκατ. ευρώ. Αυτή η οψιόν αγοράς, όμως, θα γίνει ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς, αν συμβεί ένα από τα παρακάτω δύο ενδεχόμενα: Πρώτον, αν ο 25χρονος χαφ έχει συμμετοχή στο 70% των αγώνων των Ρωμαίων. Δεύτερον, αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League.

Αν συμβεί ένα από αυτά τα δύο η Ρόμα αυτομάτως θα δώσει αυτά τα 8 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό και θα αγοράσει τον Καμαρά, ο οποίος ενδέχεται να ταξιδέψει ακόμη και μεθαύριο Δευτέρα (29/8) στην Ιταλία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.