Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία για έναν τρίτο τίτλο σε Masters.

O Μπόρνα Τσόριτς, Νο152, αλλά και πρώην Νο12 στον κόσμο, πήρε μία τεράστια νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-2), κατακτώντας το πρώτο Μάστερς της καριέρας τους, απέναντι σε έναν Στέφανο που ξεκίνησε καλά, αλλά δεν είχε δυνάμεις μετά τα μισά του πρώτου σετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κυνηγούσε πολλές μπάλες δείχνοντας πως κάτι συμβαίνει (είτε σωματικά, είτε πνευματικά) κι έτσι σπατάλησε μία χρυσή ευκαιρία να φτάσει στον 10o τίτλο της καριέρας του.

Προηγήθηκε 4-1 και έχασε το σετ σε καταστροφικό tie break o Τσιτσιπάς

Με ένα εύκολο love game πήρε προβάδισμα ο Στέφανος στο ματς. Με το «καλημέρα» βρήκε και break παίζοντας με πολύ προσοχή και ωριμότητα τον κάθε πόντο, για να κάνει το 2-0 και στο σερβίς του έφτασε γρήγορα στο 3-0, έχοντας χάσει μόλις 2 πόντους σε τρία game!

Ο Τσόριτς βρήκε εύκολα το πρώτο του game στο παιχνίδι από αδύναμες επιστροφές του Στέφανου. Με δύο άσους και δύο σερβίς που δεν είχαν επιστροφή όμως, ο Τσιτσιπάς έφτασε άνετα στο 4-1.

Ο Κροάτης προσπάθησε να χτίσει λίγο την αυτοπεποίθησή του και πήρε ένα love game με κακές επιστροφές του Στέφανου και προηγήθηκε 0-40 στο σερβίς του Ελληνα τενίστα. Στην τρίτη ευκαιρία έσπασε το σερβίς του Στέφανου με λάθος του Τσιτσιπά, για να μειώσει σε 4-3.

Στο σερβίς του Κροάτη, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε τρία break point, αλλά το έχασε τελικά με άσο του Τσόριτς που ισοφάρισε 4-4. Το σερβίς του Στέφανου έκανε τη δουλειά για το 5-4.

Ο Κροάτης κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς του για το 5-5 και έφτασε σε break point στη συνέχεια από λάθος του Τσιτσιπά! Με άσο έσωσε το γκέιμ ο Στέφανος και στη συνέχεια με ένα φόρχαντ πάνω στη βασική γραμμή, κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 6-5.

Ο Τσόριτς πήγε για δεύτερη φορά να σερβίρει για να μείνει στο σετ και τα κατάφερε, με το σετ να πηγαίνει σε tie break.

Εκεί ο Στέφανος άρχισε με διπλό λάθος και βρέθηκε πίσω με 3-0, για να ακολουθήσει άλλος ένας winner του Κροάτη που προηγήθηκε 4-0 και στη συνέχεια με 5-0 με τον Τσιτσιπά να μην κυνηγά καν τις μπάλες! Ο Τσόριτς έφτασε σε 6 σετ πόιντ (6-0) και τελείωσε το tie break χωρίς να χάσει πόντο!

Ετσι έβαλε δύσκολα στον Στέφανο που έδειχνε σαν χαμένος μετά το υπέρ του 4-1.

Το δεύτερο σετ

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αμέσως με τριπλό break point (0-40) το οποίο πέταξε στα σκουπίδια από τις κακές επιστροφές που είχε.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και έκανε το 1-1, με τον Κροάτη να παίρνει προβάδισμα ξανά και στη συνέχεια να φτάνει σε διπλό break point!

Ο Στέφανος κατάφερε να τα σβήσει όπως και ένα τρίτο που του έδωσε από λάθος. Τελικά ισοφάρισε σε 2-2 ο Ελληνας τενίστας με ένα δύσκολο βολέ, με την μπάλα να είναι αρκετά χαμηλά.

Ο Τσόριτς κράτησε εύκολα το σερβίς του για να προηγηθεί 3-2 απέναντι σε έναν Στέφανο που δεν κυνηγούσε μπάλες που είχε.

Βρέθηκε στο σερβίς του ξανά με δύο break point στη πλάτη, τα έσβησε αλλά έκανε διπλό λάθος στη συνέχεια για να βρεθεί πίσω με 4-2.

Ο Στέφανος έδειχνε κουρασμένος καθώς δεν κυνηγούσε μπάλες που ήταν εύκολες, με αποτέλεσμα να βρεθεί μία ανάσα από το 5-2. Ο Τσόριτς προηγήθηκε 40-0, αλλά με κάποιον τρόπο ο Τσιτσιπάς βρήκε κουράγιο και πήγε το γκέιμ στην ισοπαλία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μείνει ζωντανός στο ματς.

Μετά από 11,5 λεπτά μάχης, ο Κροάτης κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 5-2, με τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Δύο χαμένα μπάκχαντ του Στέφανου τον έφεραν πίσω με 0-30 και 15-40 στη συνέχεια, με τον Κροάτη να κερδίζει τον τίτλο και να φτάνει από το Νο152 στο Νο29 στην κατάταξη,

πηγή; gazzetta.gr