Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League, αν και είχε τις ευκαιρίες για να νικήσει, με αποτέλεσμα να μην πάρει κάποιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου οι Κώστας Νικολακόπουλος και Μπάμπης Χριστόγλου βλέπουν… μάχη, όπως τόνισαν στον ΣΠΟΡ FM.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην Κύπρο αλλά ισοφάρισαν με γκολ του Χουάνγκ, για να χάσουν στη συνέχεια ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί για τη νίκη. Γεγονός στο οποίο στάθηκε ο Νικολακόπουλος, ο οποίος έκανε το ακόλουθο σχόλιο για την αναμέτρηση στο «ΓΣΠ».

«Επρεπε να νικήσει ο Ολυμπιακός και τελικά για λίγο δεν το έχασε στο τέλος. Ειχε 2-3 τετ α τετ και ένα δοκάρι, ενώ απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στη φάση του γκολ του Απόλλωνα. Μια φάση στην οποία πρώτα ο Σισέ και μετά ο Εμβιλά κοιτούσαν τον ουρανό με τ’ άστρα. Ηρθε μια ισοπαλία που δεν εξασφαλίζει τίποτα για τον Ολυμπιακό, η πρόκριση θα κριθεί στο Καραϊσκάκη και για μένα είναι ξεκάθαρα 50%-50%. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, το έδειξε και σήμερα και ειδικά όσο έπαιζε ο Χουάνγκ, αλλά όταν μια ομάδα έχει 8 παιχνίδια χωρίς νίκη στην Ευρώπη, κάτι λέει αυτό. Δεν εξασφαλίζει τίποτα στον Ολυμπιακό αυτή η ισοπαλία.

Ο Χουάνγκ ήταν εξαιρετικός, καλύτερος απ’ ό,τι αναμενόταν. Φοβάμαι ότι έχει πάθει θλάση στην ευκαιρία που είχε. Εύχομαι να είναι τράβηγμα και όχι θλάση. Ο,τι κι αν είναι, πάντως, δεν πιστεύω ότι θα παίξει στη ρεβάνς. Όπως και να έχει, είναι παίκτης για τον Ολυμπιακό, ένας κανονικός παίκτης για έναν κανονικό Ολυμπιακό. Σημαντικό, με δεδομένη την αστοχία που βλέπουμε στις μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, αλλά δεν είναι καλά γενικά η ομάδα, το είδαμε και στο τέλος που πιέστηκε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Φοβάμαι ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα θρίλερ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ήταν ξεκάθαρα μια χαμένη ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό ώστε να πάρει τη νίκη. Δεν γίνεται να έχεις 4 τετ α τετ και να μην μπορείς να πάρεις τη νίκη».

Χριστόγλου: «Καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά…»

Όσο για τον Μπάμπη Χρηστόγλου, τόνισε τα εξής για το 1-1 στην Κύπρο…

«Ισως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος, κυρίως χάρη στον Κορεάτη. Βοήθησε πολύ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, το έκανε πιο όμορφο. Οταν βγήκε σταμάτησαν και οι φάσεις μπροστά. Νομίζω θα έπρεπε να ήταν πιο επιθετική η διαχείριση του ματς μετά την αποχώρηση του Χουάνγκ. Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά διαχειρίζεται λάθος το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε ο Κορμπεράν να ήταν πιο επιθετικός. Μπερδεύτηκε κι αυτός. Εγώ θα έβαζα, για παράδειγμα, τον Βαλμπουενά όταν βγήκε ο Χουάνγκ, ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό μπροστά.

Ο Ελ Αραμπί σήμερα έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, από αυτές που δεν χάνει. Μπορούσε να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός, δεν την πήρε αλλά μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς».