Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, πέρασε τις δύο ημέρες ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Τσάβι στο Παρίσι κι επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Δεν μπορούσε να μετακινήσει το πανάκριβο αυτοκίνητό του, μια πανάκριβη Ferrari Mansory Siracusa, που σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ αξίζει πάνω από 400.000 ευρώ.

Ο Γκαμπονέζος άσος κατάλαβε ότι τα δύο δεξιά λάστιχα ήταν ξεφούσκωτα και σ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να οδηγήσει το super car στους δρόμους της Βαρκελώνης. Κι ενώ έλεγχε την κατάσταση του αυτοκινήτου του και περίμενε την οδική βοήθεια, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οπαδοί τον πλησίασαν κι άρχισαν να τον πιέζουν για απαντήσεις αναφορικά με το μέλλον του.

Ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικά σενάρια με την Τσέλσι να τον θέλει. Η Μπαρτσελόνα, από τη μεριά της, επιθυμεί να τον κρατήσει, αλλά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της, αν έρθει μια καλή πρόταση δύσκολα θα αρνηθεί. Έχει στείλει… μήνυμα στους Άγγλους πως θέλει 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ομπαμεγιάνγκ, επίσης, θέλει να παραμείνει στο «Καμπ Νόου», αλλά οι «μπλε» του προσφέρουν περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Σας παρακαλώ, έχω πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου. Δεν έχω να πω κάτι για το μέλλον μου», είπε ο «Όμπα» με τους οπαδούς να του ζητούν να μείνει. Κι όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν απόφαση ότι ο Ομπαμεγιάνγκ δεν θα δώσει λεπτομέρειες, το ενδιαφέρον στράφηκε στο αυτοκίνητο και σε μια λεπτομέρεια: Πώς μεταφέρεται ένα τόσο ακριβό αμάξι;

Όταν έπειτα από μισή ώρα αναμονής εμφανίστηκε ο γερανός, η απορία λύθηκε γιατί δεν ήταν ένας συνηθισμένος γερανός, αλλά ένα όχημα μεταφοράς πολυτελών αυτοκινήτων. Έτσι, άφησε το αυτοκίνητό του – ένα από τα πολλά που έχει στην τεράστια και πανάκριβη συλλογή του – και πήγε για προπόνηση. Τώρα, η άλλη απορία θα λυθεί σύντομα με το μεταγραφικό «παράθυρο» να κλείνει σε δύο εβδομάδες.