Η σέντρα της 92ης σεζόν της La Liga επιφύλασσε μια έκπληξη – η Οσασούνα νίκησε με 2-1 τη Σεβίλλη στο «Ελ Σαδάρ» της Παμπλόνα και πήραν το τρίποντο του νέου πρωταθλήματος Ισπανίας.

Η Οσασούνα μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Τσίμι Άβιλα. Ο Ρουμπέν Πένια έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Αργεντινός επιθετικός «εκτέλεσε» τον Μπόνο από το ύψος του δεύτερου δοκαριού.

Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση καθώς η Σεβίλλη ισοφάρισε στο 11′ με τον Ράφα Μιρ. Ο Ακούνια μοίρασε στον Πάπου Γκόμες στα αριστερά και το γύρισμα εκείνου στο πρώτο δοκάρι μετέτρεψε γκολ ο Ισπανός στράικερ.

Το ματς συνέχισε να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου με τις δύο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Αφενός η αστοχία και αφετέρου οι καλές επεμβάσεις των τερματοφυλάκων διατήρησαν την ισοπαλία. Η Οσασούνα, μάλιστα, είχε και δοκάρι στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μόι Γκόμεθ, ενώ η Σεβίλλη βρήκε… σίδερο στο 38′ με τον Τόμας Ντιλέινι.

Μετά την ανάπαυλα συνεχίστηκε ο φρενήρης ρυθμός και το ματς ήταν ανοικτό μέχρι το 70′ που έπεσε ο ρυθμός του και έμοιαζε πως θα «έσβηνε» στην ισοπαλία. Τότε, όμως, από το… πουθενά έπειτα από εκτέλεση ενός κόρνερ ο ρέφερι του ματς έδωσε πέναλτι υπέρ της Οσασούνα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις της Σεβίλλης. Ο Αϊμάρ Ορόθ ευστόχησε στο 74′.

Μέχρι την λήξη οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν υποδειγματικά το παιχνίδι και δεν έδωσαν δικαίωμα στη Σεβίλλη να φτάσει στην ισοφάριση.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της La Liga: Θέλτα-Εσπανιόλ (13/8), Βιγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ (13/8), Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγεκάνο (13/8), Κάντιθ-Ρεάλ Σοσιεδάδ (14/8), Βαλένθια-Τζιρόνα (14/8), Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης (14/8), Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαγιόρκα (15/8), Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (15/8), Μπέτις-Έλτσε (15/8).