Ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα -στον 2ο προκριματικό γύρο του Chammpions League- με αυτό το 0-4 στο Καραϊσκάκη σόκαρε τους πάντες στον Ολυμπιακό και σοκαριστικές μπορεί να είναι κάποιες συνέπειες αυτού του αποτελέσματος, αφού κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλου, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη θέση του.

Στον Πειραιά ήξεραν από την αρχή, το έλεγαν άλλωστε στις δηλώσεις τους, ότι η κλήρωση με τους Ισραηλινούς δεν ήταν εύκολη. Για την ακρίβεια, η Μακάμπι Χάιφα ήταν η πιο δυνατή από τους υποψήφιους αντιπάλους των ερυθρόλευκων. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι περίμεναν εντός έδρας αποκλεισμό και μάλιστα με τέτοιο σκορ. Μια εξέλιξη που φέρνει το τέλος του Πέδρο Μαρτίνς, αφού τα προσεχή 24ωρα αναμένεται να έρθουν και οι ανακοινώσεις. Τόσο για το τέλος του Πορτογάλου προπονητή, όσο και για τον αντικαταστάτη του.

Το γεγονός, όμως, ότι θα αποχωρήσει ο προπονητής, δεν σημαίνει ότι θα πληρώσει μόνο αυτός για τον αποκλεισμό. Δεν είναι όλες οι ευθύνες δικές του, άλλωστε. Φταίνε και οι παίκτες και στον Ολυμπιακό είναι εκνευρισμένοι ή απογοητευμένοι με πολλούς από αυτούς. Με πάρα πολλούς. Και μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και παίκτες που θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν υπεράνω κριτικής. Όπως, για παράδειγμα, οι Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν προθέρμανση

Αν έρθουν καλές προτάσεις… φεύγουν

Στον Πειραιά περίμεναν πολλά από τους δύο Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς και γι’ αυτό είχαν κάνει όσα χρειάζονταν για να τους αποκτήσουν. Τα πράγματα, όμως, δεν έχουν εξελιχθεί και τόσο καλά. Τόσο ο Μανωλάς, όσο και ο Παπασταθόπουλος, δεν θυμίζουν με την απόδοσή τους, τους παίκτες των προηγούμενων ετών. Από τη μία είναι λογικό γιατί τα χρόνια περνάνε για όλους. Από την άλλη, δεν γίνεται να μην προσφέρουν έστω μια κάποια ασφάλεια στην ομάδα με την παρουσία τους στην άμυνα.

Έτσι, στον Πειραιά πήραν τη μεγάλη απόφαση: Αν έρθουν καλές προτάσεις για αυτούς τους δύο, θα τις συζητήσουν. Δεν είναι αρνητικοί δηλαδή, ειδικά κάθετα αρνητικοί, στο ενδεχόμενο παραχώρησής τους. Αν και είναι ένα θέμα το ποιες ομάδες μπορεί να κάνουν καλές προτάσεις για δύο Έλληνες αμυντικούς που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχαν για να επιστρέψουν στη Super League 1…

Στην Ιταλία, πάντως, υπάρχουν κάποιες φήμες για ενδεχόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά της Παλέρμο, η οποία θα παίξει στη Serie A και την οποία αγόρασαν οι Άραβες της Μάντσεστερ Σίτι, για τον Παπασταθόπουλο, ενώ για τον Μανωλά υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον από τον αραβικό κόσμο… Όπως και να έχει, στον Ολυμπιακό δουλεύουν το θέμα του προπονητή, κάνουν κινήσεις για παίκτες που θέλουν να αποκτήσουν και περιμένουν προτάσεις για όσους δεν υπολογίζονται, όπως και για όσους παραχωρούνται αν έρθει κάτι καλό…