Ο Γενς Λέμαν, πρώην διεθνής τερματοφύλακας της Γερμανίας που έκανε σπουδαία καριέρα κυρίως με τη φανέλα της Άρσεναλ, πρωταγωνίστησε σ’ ένα από τα πιο παράξενα περιστατικά των τελευταίων ημερών στη χώρα του: πήρε το αλυσοπρίονο του και κατέστρεψε το γκαράζ του γείτονά του.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «BILD», ο 52χρονος Λέμαν, φέρεται να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε διαμάχη με τους γείτονές του στην πανέμορφη λίμνη Στάρνμπεργκ. Ο Γερμανός άλλοτε άσος του ποδοσφαίρου παρουσιάζεται ενοχλημένος με τους γείτονές του καθώς οι εργασίες που κάνουν στο σπίτι τους εμποδίζει τη θέα του προς την λίμνη, αλλά και γιατί υποστηρίζει πως υπάρχει καταπάτηση της δικής του περιουσίας.

Έτσι, ο Λέμαν δεν άντεξε όταν είδε τις σκαλωσιές στο γκαράζ του γείτονά του. Πήρε το αλυσοπρίονό του και πήγε στο διπλανό σπίτι κι άρχισε να κόβει σκαλωσιές και δοκάρια και πρακτικά κατέστρεψε ό,τι βρήκε μπροστά του σε «μια έκρηξη οργής», όπως τη χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Λέμαν αρχικά επιχείρησε, αλλά μάλλον απέτυχε, να απενεργοποιήσει την κάμερα ασφαλείας που κατέγραφε τις κινήσεις στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού των γειτόνων του. Η επίθεση καταγράφηκε ηλεκτρονικά και το υλικό πιστεύεται ότι βρίσκεται ήδη στα χέρια της τοπικής αστυνομίας που έχει επιληφθεί του θέματος. Προτού, πάντως, «ξεθυμάνει» ο Λέμαν έκανε ζημιά χιλιάδων ευρώ στο γκαράζ.

Η αστυνομία, πάντως, επισκέφθηκε τον Λέμαν στην ιδιοκτησία του και τον ρώτησε όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά, πλέον, θεωρείται ύποπτος για άλλες τρεις υποθέσεις βανδαλισμού στην περιοχή. Το συνολικό κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν από εκείνες τις τρεις επιθέσεις υπολογίζεται πως ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες ευρώ.

Πιστεύεται ότι ο πρώην διεθνής είχε κακές σχέσεις με τους γείτονές του για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους κατήγγειλε για «υλικές ζημιές και εξαναγκασμό», πιστεύοντας ότι το νέο γκαράζ βρίσκεται στη γη του.

Ο Λέμαν μένει στη γραφική λίμνη Στάρνμπεργκ στη Βαυαρία τα τελευταία 15 χρόνια αφού αγόρασε το σημερινό του ακίνητο για περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, την εποχή που αγωνιζόταν ακόμη στην Άρσεναλ.