Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται για πρώτη φορά χειμώνα, το φετινό καλοκαίρι ήταν πιο φτωχό από ποτέ για τους ποδοσφαιρόφιλους. Οι οπαδοί βλέπουν με χαρά ότι πλησιάζει ο Αύγουστος, ο μήνας που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν και ανάμεσά τους, φυσικά, και αυτό της Ελλάδας. Η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ 1 σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη σέντρα στις 10 Αυγούστου. Ένα πρωτάθλημα που έχει φαβορί αλλά και αουτσάιντερ που μπορούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Ο Παναγιώτης Παλλαντζάς, ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του Newsbeast, είναι ο καλεσμένος στο podcast, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Σούπερ Λιγκ 2022-23. «Για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουμε τόσο μεγάλη διακοπή, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών θα γίνει όλος ο πρώτος γύρος, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις ομάδες και ειδικά όσες θα συμμετέχουν στην Ευρώπη», λέει ο έμπειρος αθλητικογράφος.

Ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει φαβορί. Και είναι ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο επειδή είναι ο κάτοχος του τίτλου, αλλά και επειδή «είναι η πιο πλήρης ομάδας, η πιο δυνατή και αυτή που ξέρει πώς κατακτά τίτλους, αφού από το 1997 μέχρι σήμερα έχει χάσει μόνο 4 πρωταθλήματα», υποστηρίζει ο Π. Παλλαντζάς. Αναλύθηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις και οι επόμενοι στόχοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, με τον δημοσιογράφο του Newsbeast να κάνει και την εκτίμησή του για το ποια μπορεί να είναι η ομάδα που θα ανατρέψει τα προγνωστικά.

«Η ΑΕΚ. Είναι αυτή που, δυνητικά, μπορεί να έχει μέσα στη σεζόν τα λιγότερα προβλήματα, σε σχέση με Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ. Η Ένωση προέρχεται από μια τραγική σεζόν και θα πάρει μεγάλη ώθηση από το νέο γήπεδο, την ΟΠΑΠ Arena, ενώ σε μια σεζόν με τόσο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω του Μουντιάλ που ξεκινάει τον Νοέμβριο, η απουσία από την Ευρώπη μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο όπλο στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά η φράση “ένα παιχνίδι την εβδομάδα” μπορεί να έχει όντως νόημα, να κάνει όντως τη διαφορά αυτό», λέει σχετικά.

Και από εκεί και πέρα, φυσικά, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ μετά την περσινή μέτρια σεζόν και τη γκρίνια που υπάρχει από την αρχή του καλοκαιριού. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον, φυσικά, και τι ομάδα θα παρουσιάσει ο Άρης, ο οποίος έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς του με τις μεταγραφές και έχει κεντρίσει την προσοχή των υπόλοιπων. Συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πριν λίγους μήνες πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο έπειτα από αναμονή οκτώ ετών και τη νέα σεζόν θα έχουν την ευκαιρία να δουν και πάλι την ομάδα τους στην Ευρώπη.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική συζήτηση με τον Παναγιώτη Παλλαντζά στο podcast του Newsbeast

Timeline

0:56 Άξιζε η Εθνική Ελλάδας να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

1:31 Ανάλυση για τον Ολυμπιακό: Οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και τι προετοιμάζει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς

6:41 Ανάλυση για τον Παναθηναϊκό: Οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και τι προετοιμάζει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

11:02 Ανάλυση για την ΑΕΚ: Οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και τι προετοιμάζει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα

15:38 Ανάλυση για τον ΠΑΟΚ: Οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και τι προετοιμάζει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου

19:14 Ανάλυση για τον Άρη: Οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και τι προετοιμάζει η ομάδα του Χερμάν Μπούργος

22:08 Γιατί η ΑΕΚ μπορεί να κάνει την έκπληξη και ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά

Podcast Newsbeast

Νίκος Τσάδαρης: «Ο μεγάλος μύθος γύρω από την αλλαγή των ελαστικών – Το λάθος που έχουμε κάνει όλοι»

Σταύρος Καφούνης: «Η Αθήνα είναι μια πόλη πρότυπο, θα ήθελα οι ξένοι ν’ αντιγράψουν από εμάς»

Βασίλης Κορκίδης: «Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος που μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα – Η σύγκριση της Κρήτης και της Ρόδου»

Λευτέρης Ποταμιάνος: «Η περιοχή της Αττικής που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο real estate και τα ανερχόμενα νησιά της αγοράς»

Ολυμπία Αναστασοπούλου: «Η ανερχόμενη αγορά ταξιδιωτών που θέλει να φέρει στην Ελλάδα το υπουργείο Τουρισμού»