Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα Τρίτη επί ελληνικού εδάφους την προετοιμασία του για τον αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ για τα προκριματικά του Champions League. Οι Ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο αλλά και να αξιοποιήσουν τα μειονεκτήματα της Μακάμπι Χάιφα προκειμένου να πάρουν σκορ ασφαλείας ή εάν θέλετε πρόκρισης για τη ρεβάνς της 27ης Ιουλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Για αυτόν τον αγώνα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σημαντικά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα τον Ολυμπιακό. Πιο αναλυτικά…

Στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα της προετοιμασίας του βρήκε γκολ από στημένες φάσεις. Είτε από κόρνερ είτε φάουλ. Στο Ισραήλ θα έχει σημασία και αξία ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις. Βέβαια άλλη τόση αξία θα έχει το πώς θα λειτουργήσει ο Ολυμπιακός και στις στατικές φάσεις της Μακάμπι. Να λειτουργήσει σωστά και να μην απειληθεί σοβαρά ή να δεχθεί γκολ από εκεί.

Καλό πρέσινγκ ψηλά

Είναι κάτι το οποίο δουλεύει ο Μαρτίνς. Με καλά τρεξίματα και πίεση ψηλά στον αντίπαλο και κυρίως τα αντίπαλα μπακ και τον γκολκίπερ. Εάν αυτό αποδώσει με τη Μακάμπι Χάιφα οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κλέψουν μπάλες, θα βγάλουν φάσεις και θα βάλουν γκολ.

Η μεσαία γραμμή

Κομβικότατος ο άξονας για τον Ολυμπιακό. Εφόσον θα επιλεγεί το 4-3-3 θα έχει ρόλο – κλειδί το κέντρο, κυρίως για να συμβάλλει σε πρώτη φάση στη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Ποδοσφαιριστές όπως ο Εμβιλά θα χρειαστεί να τραβήξουν το πιο βαρύ φορτίο.

Δημιουργία και απειλή από τα άκρα

Ένα ακόμα σπουδαίο στοιχείο. Το να βρει ο Ολυμπιακός από τα άκρα του σε άμυνα και επίθεση (έχοντας ως δεξί μπακ στα βασικά του πλάνα τον Βρσάλικο φυσικά) και την απαιτούμενη δημιουργία αλλά και την επιθετικότητα και την ένταση που θέλει για έναν τέτοιο αγώνα. Για έναν αγώνα με καιρικές συνθήκες που δεν θα είναι και οι καλύτερες και με ανάγκη για διάρκεια στην απόδοση των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Πηγή: gazzetta.gr