Μετά την ισοπαλία με τη Γουότφορντ και τη νίκη επί της Αλ Ντουχαΐλ, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε -στο τρίτο του φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν- τη Λεβερκούζεν και ήταν συμπαγής ως ομάδα, ικανοποιώντας με την ανασταλτική λειτουργία του σε ένα παιχνίδι που έληξε χωρίς γκολ.

Το να μη δημιουργεί πολλές φάσεις μια ομάδα προφανώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά όταν είναι μόλις το τρίτο φιλικό προετοιμασίας και αναμένεται μεταγραφική ενίσχυση, δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το να είναι, από την άλλη, δεμένη ως ομάδα και να λειτουργεί σωστά ανασταλτικά, ειδικά απέναντι σε πιο έτοιμες ομάδες, προφανώς και είναι άκρως ικανοποιητικό. Οι πράσινοι, επομένως, έχουν λόγο για να χαμογελούν μετά το 0-0 με τη Λεβερκούζεν.

Ένα παιχνίδι που άρχισε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και με τους Γερμανούς να είναι αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Αρχικά στο 15′ με τη σέντρα του Φρίμπονγκ από δεξιά για τον Αζμούν που δεν έπιασε καλά το σουτ εντός περιοχής και στη συνέχεια στο 19′, όταν ο Φρίμπονγκ σούταρε από καλή θέση αλλά ο Σένκεφελντ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε κόρνερ.

Μετά το 20λεπτο, όμως, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε, ήλεγξε την κατάσταση, κράτησε τους Γερμανούς μακριά από την περιοχή του και είχε τις δικές του φάσεις, στις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει. Όπως, για παράδειγμα, στο 30′ με το σουτ του Αϊτόρ, μετά το κλέψιμο και την πάσα του Αλεξανδρόπουλου, που κόντραρε ο Κουσούνου, ή στο 32′, όταν ο Αϊτόρ γύρισε από αριστερά αλλά ούτε ο Ιωαννίδης ούτε ο Παλάσιος κατάφεραν να βρουν τη μπάλα.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε χωρίς γκολ και λίγο έλειψε αυτό να έρθει στο ξεκίνημα του δεύτερου και θα ήταν για τη Λεβερκούζεν, αλλά ο Πογιάνπαλο αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση μετά τη σέντρα του Χινσάπιε. Από εκεί και πέρα, με τους δύο προπονητές να κάνουν πολλές αλλαγές, ήταν δεδομένο ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού θα έπεφτε, όπως και έγινε.

Έτσι, οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες για τις δύο ομάδες, αν και η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 76′ αλλά ο Λοντίγκιν είπε «όχι» στους Μπράβο και Πογιάνπαλο, κρατώντας το 0-0 με διπλή επέμβαση.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (46′ Λοντίγκιν), Γκάνεα (46′ Χουάνκαρ), Βαγιαννίδης (46′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (62′ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46′ Σάρλια), Ρούμπεν (62′ Κουρμπέλης), Τσέριν (72′ Σαρδέλης), Αλεξανδρόπουλος (66′ Καρλίτος), Αϊτόρ (78′ Κρυπαράκος), Παλάσιος (62′ Καμπετσής), Ιωαννίδης (72′ Ηλιάδης).