Στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,03 μέτρα και τα ξημερώματα της Κυριακής (04:20 ώρα Ελλάδος) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, για να φτάσει έτσι στο περίφημο quintuple, την κατάκτηση και των 5 μεγάλων τίτλων.

Ο Γρεβενιώτης άλτης ξεκίνησε με πρώτο έγκυρο άλμα στα 8,03μ., ενώ το δεύτερο ήταν άκυρο. Ενιωθε ωστόσο μία ασφάλεια καθώς δεν υπήρχαν αθλητές να βγάλουν μεγάλο άλμα, με αποτέλεσμα η πρόκριση να πάει σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Ο προκριματικός είχε και «βόμβες» καθώς εκτός έμειναν οι Λάσα, Σαμάαι, οριακά πέρασε ως 12ος ο Μασό, ενώ ο κάτοχος του τίτλου, ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ, δεν κατέβηκε καθώς δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Οι 12 του τελικού

Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,18μ.

Μόντλερ (Σουηδία) 8,10μ.

Εχάμερ (Ελβετία) 8,09μ.

Κασέρες (Ισπανία) 8,03μ.

Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,03μ.

Ντέντι (ΗΠΑ) 8,02μ.

Σρισανκάρ (Ινδία) 8,00μ.

Φρέιν (Αυστραλία) 7,99μ.

Πίνοκ (Τζαμάικα) 7,98μ.

Βανγκ (Κίνα) 7,98μ.

ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 7,94μ.

Μασό (Κούβα) 7,93μ.

«Να προσέξω την φορά μου και να βρω ένα καλό πάτημα»

Δυσαρεστημένος με την εμφάνισή του εμφανίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στον προκριματικό, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Μου φάνηκε περίεργος ο διάδρομος. Δεν ξέρω γιατί βγήκαν άκυρα άλματα. Στον τελικό χρειάζεται να προσέξω την φορά μου και να βρω ένα καλό πάτημα. Θα μπω πιο ενεργά εκεί. Πέρασαν όσοι υπολόγιζα στον προκριματικό. Δεν μπορείς να κρίνεις πάντως πως είναι ο καθένας από αυτόν τον αγώνα. Εμένα τα άκυρά μου ήταν καλύτερα από το έγκυρο. Εκανα λάθη όμως στη φορά μου», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.