Η διεξαγωγή του Μουντιάλ τον χειμώνα έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται φέτος το πρόγραμμα σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εξαίρεση δεν αποτελεί το ελληνικό, παρά το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα δεν θα πάει στο Κατάρ, όπως δείχνουν και οι ημερομηνίες που ανακοίνωσε η Super League 1.

Όταν η FIFA αποφάσιζε να φέρει τα πάνω-κάτω και να αποφασίσει τη διεξαγωγή του Μουντιάλ το διάστημα 21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου, αποφάσιζε παράλληλα να κάνει και άνω-κάτω τις ευρωπαϊκές λίγκες. Δεν γίνεται, άλλωστε, να διεξάγονται τα πρωταθλήματα (ή οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις) όταν έχει Μουντιάλ, οπότε οι ποδοσφαιριστές θα… δεινοπαθήσουν τους πρώτους μήνες.

Όλες οι Λίγκες ξέρουν ότι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα φέτος και αυτό ισχύει και για τη Super League 1, η οποία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες – κλειδιά, όπως τις χαρακτήρισε, της νέας σεζόν. Και τελικά η κατάσταση σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ως εξής: Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου και ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί στις 13 Νοεμβρίου. Πιο νωρίς από ποτέ.

Από 20 Αυγούστου μέχρι 13 Νοεμβρίου δηλαδή, μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, θα διεξαχθούν 13 αγωνιστικές! Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, την επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος γύρος θα αρχίσει στις 21 Δεκεμβρίου και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου 2023, με τα πλέι να αρχίζουν στις 18 Μαρτίου και να λήγουν στις 14 Μαΐου.