Οι μεταγραφές των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Γενς Γιόνσον προφανώς και έκαναν λίγο καλύτερο το κλίμα στην ΑΕΚ, με τον κόσμο της να είναι ικανοποιημένος για την ενίσχυση στο χώρο του κέντρου και να περιμένει τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες όμως δεν θα γίνουν άμεσα, αφού ο Ματίας Αλμέιδα… μοιάζει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την αρχή του καλοκαιριού το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο γύρω από την Ένωση εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της ομάδας την τελευταία σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι όχι απλά δεν κατέκτησαν κάποιον τίτλο αλλά έμειναν και εκτός Ευρώπης, οπότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ψυχολογική κατάσταση των οπαδών τους.

Η μεταγραφική περίοδος, επομένως, ήταν ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, ήταν και είναι η ευκαιρία της για να αντιστρέψει το κλίμα. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, άλλωστε, η Ένωση, δυστυχώς για αυτή, δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους ξένους παίκτες.

Αυτός, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος για την καθυστέρηση που παρατηρείται γενικά στις μεταγραφικές υποθέσεις και ειδικά σε αυτές των δύο κεντρικών αμυντικών που, ιδανικά, θέλει να αποκτήσει ο δικέφαλος αετός. Υπάρχει ακόμη μία εξήγηση για το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι καθυστερούν και αυτός ο λόγος είναι ο… προπονητής τους.

Ο Ματίας Αλμέιδα

Αλμέιδα όπως Γιοβάνοβιτς

Όταν ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, αυτό που ήθελε ήταν να έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι μεταγραφές της ομάδας πριν την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Έπειτα από λίγο καιρό, όμως, κατάλαβε κι αυτός αυτό που αναφέρεται παραπάνω. Ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την ΑΕΚ σε ό,τι αφορά το να προσελκύσει παίκτες εγνωσμένης αξίας, καλά ονόματα, λόγω των λαθών της τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αργεντίνος τεχνικός, επομένως, δεν είχε παρά να προσαρμοστεί με την κατάσταση και με βάση αυτή άλλαξε και τη λογική του. Αντιλαμβανόμενος, δηλαδή, ότι δεν θα είναι εύκολο να δώσει απλά 2-3 ονόματα και αυτά να αποκτηθούν, αποδέχθηκε ότι θα χρειαστεί χρόνος. Και επειδή τα πράγματα δεν είναι εύκολα, έχει πάρει πάνω του το θέμα μεταγραφές. Θέλει, δηλαδή, να έχει και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, να αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια τον κάθε μεταγραφικό στόχο ώστε να είναι απολύτως σίγουρος για την επιλογή. Περιθώρια λάθους, άλλωστε, δεν υπάρχουν, ειδικά σε μια σεζόν τόσο ξεχωριστή όσο αυτή, με την είσοδο της ομάδας στο νέο γήπεδο.

Έτσι, ο Αλμέιδα είναι σαν τον Γιοβάνοβιτς αυτή τη στιγμή. Δεν τον απασχολεί, με λίγα λόγια, το να χαθεί χρόνος, αρκεί οι παίκτες που θα έρθουν να είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν. Ότι θα φέρουν αναβάθμιση στο ρόστερ. Ότι θα ενισχύουν πραγματικά την ομάδα. Και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε 1-2 μέρες, οι οπαδοί της ΑΕΚ καλό θα είναι να ξέρουν ότι αυτή η αναμονή, αυτή η ανυπομονησία για τις μεταγραφές και ειδικά αυτές για την άμυνα, θα κρατήσει λίγο ακόμη…