Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να θέλει την ολοκλήρωση των περισσότερων μεταγραφών όταν η ομάδα θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μπορεί να επιχειρείται ένα νέο ξεκίνημα με νέο τεχνικό διευθυντή, μπορεί η διοίκηση να έχει τη διάθεση να ρίξει περισσότερα λεφτά για κάποιους παίκτες, αλλά η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δυσκολεύεται πάρα πολύ στον μεταγραφικό τομέα, όπως εξήγησε και ο έμπειρος ρεπόρτερ της, Γιώργος Τσακίρης.

Το 2018 η Ένωση πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της μετά το 1994. Λίγους μήνες μετά, έπαιξε και σε ομίλους Champions League, φτιάχνοντας κάπως το όνομά της και βάζοντας πολλά λεφτά στο ταμείο της. Παράλληλα, συνεχίζονταν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο πλέον για να υποδεχθεί την ομάδα τη νέα σεζόν. Με δεδομένο ότι όλα αυτά που αναφέρθηκαν έγιναν από το 2018 ως το 2022, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το χρονικό διάστημα είναι μικρό. Κι όμως, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν, γιατί με κατόρθωμα μοιάζει, να μην είναι ελκυστικοί για καλούς ξένους παίκτες…

Σε αυτό, κακά τα ψέματα, παίζει ρόλο και το πρωτάθλημα. Η Super League 1 δεν ήταν, δεν είναι και ποτέ δεν θα γίνει ένα από τα καλύτερα, τα πιο αξιόπιστα, τα πιο δυνατά ή εμπορικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Παρ’ όλα αυτά, αν μια ομάδα δουλεύει σωστά σε όλους τους τομείς, μπορεί να κάνει κάποια υπέρβαση. Για την ΑΕΚ, όμως, αυτό αποδεικνύεται αδύνατο φέτος, ακόμη κι αν έχει τη διάθεση να κάνει, από πλευράς της, μια οικονομική υπέρβαση. Και αυτό δεν είναι κάτι που γράφεται απλά για να δώσει κλίμα αλλά επειδή είναι η πραγματικότητα, είναι γεγονός, συνέβη.

Δύσκολα πάνω από 1-2 μεταγραφές μέχρι την προετοιμασία

Ο Ματίας Αλμέιδα

Το είπε, άλλωστε, ο Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος έχει άριστη ενημέρωση στο ρεπορτάζ της Ένωσης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM. Εξηγώντας το τι ακριβώς συμβαίνει με τα μεταγραφικά και γιατί δεν υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις, αναφέρθηκε στην περίπτωση κεντρικού αμυντικού, ξένουν, για τον οποίο οι κιτρινόμαυροι δίνουν καλά λεφτά στην ομάδα του αλλά ο ίδιος έχει «παγώσει» το θέμα. Γιατί; Επειδή περιμένει κάτι καλύτερο, περιμένει μια πρόταση από μια πιο ελκυστική ομάδα, από ένα πιο ελκυστικό πρωτάθλημα.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Η ΑΕΚ για τους παίκτες που πραγματικά θέλει, αυτούς που είναι οι βασικοί της στόχοι, είναι διατεθειμένη να «ματώσει» οικονομικά. Να δώσει κάτι παραπάνω. Αυτό, όμως, δεν φέρνει αποτελέσματα και θα πρέπει, όσο κι αν δεν αρέσει, να το συνειδητοποιήσουν και οι οπαδοί της. Η Ένωση, τόσο λόγω του πρωταθλήματος όσο και λόγω των δικών της λαθών μετά το πρωτάθλημα του 2018, δεν είναι ελκυστική για τους βασικούς μεταγραφικούς της στόχους.

Όχι και ό,τι καλύτερο όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα που ετοιμάζεται να μπει σε νέο γήπεδο, αλλά πραγματικότητα. Μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία όμως μπορεί να κάνει καλό στην ΑΕΚ, αν οι άνθρωποί της καταλάβουν επιτέλους ότι δεν είναι μόνο στραβός ο γυαλός αλλά στραβά αρμενίζουν και οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια. Και για να αλλάξει αυτή η κατάσταση θα χρειαστεί πολλή δουλειά από όλους. Τόσο στην ΠΑΕ, όσο και στην ομάδα.

Όσο για το πόσες μεταγραφές θα γίνουν μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας; Δύσκολα αυτές θα είναι περισσότερες από μία-δύο, κατέληξε ο Τσακίρης, προς απογοήτευση του Αλμέιδα που ήλπιζε ότι τα μεταγραφικά θα έτρεχαν πιο γρήγορα.