Οι εξελίξεις με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό αφού έπρεπε να βρει παίκτη για θέση στην οποία υπολόγιζε ότι είναι καλυμμένος, αλλά τελικά δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του Σέρβου χαφ και η μεταγραφή δεν αποκλείεται να κλείσει μέσα στο προσεχές 48ωρο.

Το να δείχνεις γρήγορα αντανακλαστικά σε μια μεταγραφική περίοδο είναι πολύ σημαντικό και οι πράσινοι τα έδειξαν σε ό,τι αφορά τον παίκτη που χρειάζονται για τον χώρο του κέντρου. Από εκεί και πέρα φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις μεταγραφές του κόσμου, το γήπεδο είναι αυτό που θα κρίνει αν ήταν ή όχι σωστή η επιλογή του παίκτη. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, μπορούν να αισιοδοξούν, αφού είναι μια ανάσα από την απόκτηση ενός παίκτη που είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και θεωρείται μεγάλο ταλέντο

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι είναι πάρα πολύ κοντά στην απόκτηση του Άνταμ Γκνέζντα Σέριν, ο οποίος είναι 22 ετών, είναι Σλοβένος, έχει 13 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ανήκει στη Νυρεμβέργη και είναι ένας μέσος που του αρέσει να δημιουργεί. Γενικά, ο Σέριν θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σλοβενίας και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον επέλεξε ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους που υπήρχαν για αυτή τη θέση.

Τα λεφτά στη Νυρεμβέργη και στον ίδιο

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από τη γερμανική ιστοσελίδα nordbayern.de, η οποία αναφέρει τα εξής…

«Γύρω στο μεσημέρι, ο αθλητικός διευθυντής Όλαφ Ρέμπε περίμενε μόνο τη γραπτή επιβεβαίωση από την Αθήνα. Ο Adam Gnezda Cerin είχε ήδη υπογράψει το συμβόλαιο λύσης με την 1. FC Nürnberg και συμφώνησε και με τον Παναθηναϊκό για μεταγραφή. Ο αθλητικός διευθυντής είχε ήδη δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι υπήρχε κίνηση. Ο Ντίτερ Χέκινγκ αναφέρθηκε σε αρκετούς ενδιαφερόμενους συλλόγους και μια πιθανή λύση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, η οποία διαρκεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν είχαν ακόμη συγκεκριμένη προσφορά.

Γίνεται πλέον εμφανές ότι ο Σλοβένος διεθνής μετακομίζει στην Ελλάδα, διαφορετικά θα έπρεπε να παίξει στη Νυρεμβέργη την επόμενη εβδομάδα. Η αμοιβή θα είναι μεταξύ 700.000 και 800.000 ευρώ, συν πιθανές πληρωμές μπόνους».

Τόσα είναι τα λεφτά που προσφέρει στη γερμανική ομάδα ο Παναθηναϊκός και τόσες θα είναι και οι ετήσιες απολαβές του Σέριν, ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ντομζάλε, από όπου τον απέκτησε το 2019 η Νυρεμβέργη για ένα εκατ. ευρώ.