Έχοντας φτάσει ως τους ημιτελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, η Εθνική ομάδα πόλο είχε ως στόχο τον τελικό και έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην Ιταλία, κάτοχο του τίτλου και μία από τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 11-10 και την Κυριακή θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό.

Νευρικές ήταν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ημιτελικού, με τους Ιταλούς όμως στη συνέχεια να λειτουργούν καλύτερα και να καταφέρνουν να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 4-2 χάρη στα πολύ καλά ποσοστά τους στον παίκτη παραπάνω.

Το γκολ του Βλαχόπουλου με την έναρξη της 2ης περιόδου έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να μειώσει σε 4-3 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει με τον Φουντούλη, αλλά η Ιταλία βρήκε και πάλι τον τρόπο να αντιδράσει και να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 6-5.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με το επιμέρους σκορ του τρίτου οκταλέπτου να είναι 1-1 και το συνολικά 7-6, με τους Ιταλούς να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο έχοντας το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας, η οποία μετέτρεψε σε θρίλερ τον αγώνα, να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτή την πρόκριση για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.