Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος χάρισε στον ελληνικό στίβο το πρώτο του μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν στην Αλγερία.

Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασίαδη τερμάτισε στον τελικό των 100μ. σε 10.28 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, βελτιώνοντας παράλληλα και το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 10.30 από το 2018.

Νικητής στα 100μ. αναδείχθηκε με 10.15 ο Τούρκος Αλί Χάρβεϊ, ενώ δεύτερος ήρθε ο συμπατριώτης του Ραμίλ Γουλιέγιεβ με 10.16.

Ακόμη μία πρωτιά για τον Μίλτο Τεντόγλου

Σε… παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την προσπάθεια του και στη Στοκχόλμη, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μήκος δεν είχε για ακόμη μία φορά… αντίπαλο και με καλύτερο άλμα στα 8,31μ. σημείωσε την τρίτη νίκη του στη σειρά αγώνων Diamond League.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,63μ., πέρασε στη δεύτερη προσπάθεια του τα 7,81μ., στην τρίτη πέτυχε 7,78μ., ενώ ήταν άκυρος στην τέταρτη. Ωστόσο, στην πέμπτη του προσπάθεια πέρασε τα 8,31μ. που ήταν αρκετά για να του χαρίσουν την κορυφή, καθώς στην έκτη και τελευταία σημείωσε 8,12μ.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, με άλμα στα 7,98μ. στη δεύτερη του προσπάθεια, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Τεντόγλου, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν «σπίτι» του και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος με 7,82μ. ήταν ο Κροάτης Φιλίπ Πράβντιτσα.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ενόψει του Παγκοσμιου Πρωταθλήματος του Όρεγκον (15-24/7). Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητής έχει κάνει φέτος 8,36μ., ενώ στην τελευταία του εμφάνιση, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σημείωσε 8,32 μ. με ευνοϊκό και 8,24 μ. με κανονικές συνθήκες.

«Πέταξε» ο Ντουπλάντις

Ο σπουδαίος Σουηδός πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Αρμάντ Ντουπλάντις απέδειξε για άλλη μία φορά πως το όριό του είναι μόνο ο… ουρανός των αλμάτων του, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ ανοικτού στίβου με άλμα στα 6,16μ. στο Diamond League που διεξάγεται στη Στοκχόλμη.

Νιώθοντας τη «ζεστασιά» του κοινού απ’ την παρουσία στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα του, ο Ντουπλάντις βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το προηγούμενο (δικό του) παγκόσμιο ρεκόρ με το άλμα στα 6.15μ. που είχε «υπογράψει» τον Σεπτέμβριο του 2020 στη Ρώμη, λίγες εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Όρεγκον (15-24 Ιουλίου).

Ο 22χρονος πρωταθλητής έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου με 6,20μ., επίδοση που είχε σημειώσει τον περασμένο Μάιο στο Βελιγράδι.