Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκανε τελικά πρεμιέρα απόψε στο Wimbledon, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η αναμέτρησή της με την Ζόι Χάιβς στο πλαίσιο του πρώτου γύρου τουρνουά τένις που διεξάγεται στην Αγγλία, αναβλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας που έκανε άνω κάτω το πρόγραμμα.

Ο αγώνας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με την Αυστραλή ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει μετά τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας (27/6), ωστόσο, η βροχή που έπεσε στο Λονδίνο ανάγκασε τους διοργανωτές του τρίτου Grand Slam της σεζόν να προχωρήσουν στην αναβολή κάποιων αναμετρήσεων.

Η πρεμιέρα της 26χρονης (νο5 στον κόσμο) θα διεξαχθεί την Τρίτη (27/6), μαζί με εκείνη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (νο188 στον κόσμο).

Επίσης αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Πένιστον και στον Λαακσόνεν, του Τζόνσον με τον Ντιμιτρόφ, της Κόστιουκ με την Σουάν, του Ντάνιελ με τον Μπάες, της Σαβίλ με την Τόμοβα, της Γουικμάγερ με την Ζου, της Ντοντέν με την Οσταπένκο, της Ζανγκ με την Ντόι και του Γκοφέν με τον Αλμποτ.

Μάλιστα, η Σάκκαρη αν ξεπεράσει την Χάιβς θ’ αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Ντάρια Σάβιλ-Βικτόρια Τόμοβα.