Έκπληξη έχει προκαλέσει όχι μόνο στο γερμανικό αλλά συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η απόφαση του Μάρτιν Χιντερέγκερ να βάλει τέλος στην καριέρα του στην ηλικία των 29 ετών, μόλις ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, λέγοντας πως δεν απολαμβάνει πλέον αυτό που κάνει.

Ο Αυστριακός αμυντικός είχε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τη γερμανική ομάδα αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία πλέον, αφού η απόφασή του είναι να αποσυρθεί από τη δράση.

«Από το περασμένο φθινόπωρο είχα σκεφτεί να σταματήσω στο τέλος της σεζόν. Ήταν μια πολύ περίεργη και δύσκολη περίοδος για τον αθλητισμό. Η απόδοσή μου περνούσε μεγάλες διακυμάνσεις. Οι επιτυχίες δεν ήταν τόσο έντονες, δεν το χαιρόμουν όσο θα έπρεπε, ενώ οι κακές στιγμές είχαν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο», ήταν τα λόγια του.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός Τύπος, προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφαση του Χιντερέγκερ, στέκεται και στις επαγγελματικές σχέσεις που αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε με ακροδεξιά πολιτικό, έχοντας κατηγορηθεί ότι στηρίζει νεοναζί.