Θέμα ημερών, αν όχι… ωρών είναι πλέον η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σάντιο Μανέ στην Μπάγερν Μονάχου. Ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής (17/6) πως επήλθε οριστική συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την αγορά του αρχηγού της Εθνικής Σενεγάλης.

«Ναι, ο Μανέ έρχεται στην Μπάγερν» τόνισε ο Βόσνιος παράγοντας της διοίκησης των πρωταθλητών Γερμανίας σε τοποθέτησή του στο γερμανικό Sky Sports.

Ο Μανέ θα αφήσει τη Λίβερπουλ μετά από έξι χρόνια, με τους Βαυαρούς να δίνουν 32 εκατομμύρια ευρώ στον αγγλικό σύλλογο και άλλα 9 εκατ. υπό μορφή μέσω μπόνους.

Το συμβόλαιό του με την Μπάγερν θα έχει τριετή διάρκεια, με τις ιατρικές εξετάσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ, τις εξελίξεις με τη μετακίνηση του 30χρονου επιθετικού στην Μπάγερν Μονάχου παρατηρούνται με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στη… Βαρκελώνη.

Τα στελέχη της Μπαρτσελόνα είναι σε κατάσταση… συναγερμού, αναμένοντας να ολοκληρωθεί κι επίσημα το deal του Σενεγαλέζου φορ στη «Rekordmeister» προκειμένου να καταθέσουν την τελική προσφορά τους προς τους Γερμανούς για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η διοίκηση των «μπαλουγκράνα» πήρε το βράδυ της Πέμπτης (16/6) το «πράσινο φως» από τη Γενική Συνέλευση των μελών του κλαμπ για να ενεργοποιήσει τους «μοχλούς οικονομικής ανακούφισης», μέσω της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέρους των εμπορικών δικαιωμάτων του σήματος της Μπάρτσα και πλέον έχει τη δυνατότητα να αυξήσει ελαφρώς την προσφορά της προς την Μπάγερν για να πάρει το τελικό «ok» και να γίνει η μεγάλη μεταγραφή.

Η Μπαρτσελόνα τα έχει βρει σε όλα με τον Πολωνό στράικερ και του προσφέρει περί τα εννιά εκατομμύρια ευρώ για 3ετές συμβόλαιο. Οι Καταλανοί ως τώρα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχουν καταθέσει δύο προτάσεις στην Μπάγερν Μονάχου για να πάρουν τον γκολτζή – τόσο η πρώτη ύψους 30 εκατομμυρίων όσο και η δεύτερη της τάξης των 32 συν πέντε εκατομμύρια σε μπόνους δεν έγιναν δεκτές. Η Μπάγερν φέρεται να ζητά 40 εκατομμύρια ευρώ κι όλα… μπροστά σε μια πληρωμή.